Local

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași lansează un nou proiect! Se va închide Centrul Rezidențial „Bogdana”

Publicat: 23 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași lansează un nou proiect Se va închide Centrul Rezidențial Bogdana
DGASPC Iași lansează un nou proiect, care presupune construirea a patru locuințe de tip familial, pentru a-i sprijini pe copiii care se află în centrele de plasament vechi

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași lansează un nou proiect, finanțat din fonduri europene care susține dezinstituționalizarea copiilor aflați în centrele de plasament de tip vechi, prin mutarea lor în case tip familial. În acest fel se vor îmbunătăți serviciile sociale, iar în cadrul acestui proiect se vor construi 4 locuințe de tip familial și se va reabilita clădirea vechiului centru de plasament, care va deveni centru de zi. Obiectivul proiectului este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale destinate copiilor aflați în centrele de plasament, care au fost închise cu prioritate. De asemenea, investițiile propuse promovează dezvoltarea armonioasă și bunăstarea copiilor, pentru respectarea drepturilor lor

DGASPC Iași lansează un nou proiect, care presupune construirea a patru locuințe de tip familial, pentru a-i sprijini pe copiii, care se află în centrele de plasament vechi. Aceștia își doresc o dezvoltare continuă și o accelerare a îmbunătățirii serviciilor sociale.

„Este un proiect finanțat din fonduri europene care sprijină dezinstituționalizarea copiilor aflați în centrele de plasament de tip vechi, prin mutarea lor în case de tip familial, îmbunătățindu-se astfel calitatea tuturor serviciilor sociale destinate acestora. Prin acest proiect se construiesc 4 case de tip familial și se reabilitează clădirea vechiului Centru de Plasament care va deveni Centru de Zi de Integrare și Reintegrare Familială ai căror principali beneficiar vor fi copiii găzduiți în casele nou construite”, declară pentru reporterii BZI Ionuț Ghenea, managerul de proiect.

o poza cu un centru de plasament din Iasi
Investițiile propuse în cadrul acestui proiect, trebuie să promoveze bunăstarea și dezvoltarea armonioasă a copiilor, pentru respectarea drepturilor și pentru satisfacerea tuturor nevoilor lor

Se va închide Centrul Rezidențial „Bogdana”

 o poza cu directorul DGASPC Iasi
Cei din cadrul DGASPC Iași  doresc să închidă Centrul Rezidențial „Bogdana” și să construiască 4 case de tip familial, pentru un număr total de 48 de persoane

Cei din cadrul DGASPC Iași lansează un nou proiect, finanțat din fonduri europene, care are ca și scop principal, sprijinirea copiilor aflați în centrele de plasament de tip vechi. Aceștia doresc să închidă Centrul Rezidențial „Bogdana” și să construiască 4 case de tip familial, pentru un număr total de 48 de persoane și să-i mute acolo, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor sociale. Iar, vechiul centru să fie reabilitat și transformat într-un centru de zi.

„Obiectivele specifice ale proiectului sunt construirea și dotarea a patru case de tip familial P+1 E, împrejmuire și racord la utilități, respectând funcționalul impus pentru un număr de 48 de persoane (45+3 rezerve), respectiv 12 persoane pentru fiecare casă, care vor beneficia de servicii sociale acordate de D.G.A.S.P.C. Iași.  Reabilitare, modernizare și dotare, în vederea schimbării de destinație din centrul de servicii sociale în centru de zi”, transmit reprezentanții DGASPC Iași.

DGASPC Iași visează și creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale menite copiilor aflați în centrele de plasament, care au fost închise pentru o îmbunătățire și semnificativă în viața copiilor aflați acolo.

„Obiectivul nostru general este și creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale destinate copiilor aflați în Centre de plasament, care au fost închise cu prioritate, în vederea dezinstituționalizării acestora și în vederea asigurării unor servicii sociale într-un sistem mai prietenos și mai apropiat de nevoile copiilor”, adaugă aceștia.

 o poza cu Ionut Ghenea, managerul de proiect din cadrul DGASPC Iași
Își doresc o dezvoltare continuă și o accelerare a îmbunătățirii serviciilor

Care sunt costurile acestui proiect

Investițiile propuse în cadrul acestui proiect, trebuie să promoveze bunăstarea și dezvoltarea armonioasă a copiilor, pentru respectarea drepturilor și pentru satisfacerea tuturor nevoilor lor.

„Investițiile propuse promovează dezvoltarea și bunăstarea copiilor, pentru respectarea drepturilor, satisfacerea nevoilor și accesului universal la servicii. Obiectivul specific este fundamentat de necesitatea de a veni în întâmpinarea nevoii de creștere a calității tuturor serviciilor furnizate copiilor, continuarea tranziției de la îngrijirea instituțională la îngrijirea comunitară, în vederea prevenirii excluziunii sociale”, spun cei din cadrul DGASPC Iași.

Deși, suma finală a acestui proiect este una considerabilă, DGASPC Iași își dorește să pună accent pe calitatea serviciilor sociale, care sunt destinate copiilor și bunăstarea lor.

„Valoarea totală a proiectului este de 8.846.802.88 lei cu TVA, iar din co-finanțare, adică din contribuție proprie în proiect în valoare de 1,067,724,72 lei”, afirmă reprezentanții, cu privire la anunțul care vizează închiderea Centrului Rezidențial „Bogdana” din comuna ieșeană Bogdănești.a

Adauga un comentariu