Economic Local

Direcția Regională Vamală Iași va beneficia de servicii de pază! Contractul este de 800.000 de euro

Publicat: 03 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția Regională Vamală Iași va beneficia de servicii de pază Contractul este de 800.000 de euro
Aproape 800.000 euro este valoarea contractului de pază pentru obiectivele de la Regionala Iași

Pentru Direcția Regională Vamală Iași a fost alocată suma de 800.000 de euro pentru serviciile de pază. Licitația pentru furnizarea serviciilor va avea loc la începutul lunii martie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Autoritatea Vamală Română organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de pază pentru direcțiile regionale din Iași și din Cluj. În ceea ce privește lotul de la Iași, prevederea bugetară a licitației este de 3.733.749 de lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Procedura este programată pentru data de 06.03.2023.

„Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție, având ca obiect de activitate paza obiectivului, bunurilor sau valorilor, în condiții de maximă siguranță a acestora, precum și protecția umană. Societățile de pază trebuie să fie constituite și să funcționeze potrivit legislației în domeniu, în vigoare, avându-se în vedere faptul că prestarea serviciilor solicitate este rezervată unei anumite profesii, în conformitate cu dispozițiile privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu toate modificările ulterioare”, se arată în caietul de sarcini.

În ultima perioadă, mai mulți angajați de la Vama Sculeni au fost reținuți pentru luare de mită.

Direcția Regională Vamală Iași va beneficia de servicii de pază pentru mai multe obiective

Serviciile de pază vor fi asigurate pentru Direcția Regională Vamală Iași, Biroul Vamal de Frontieră Iași, Biroul Vamal de Interior Bacău, Biroul Vamal de Frontieră Racovăț, Biroul Vamal de Interior Neamț, Biroul Vamal de Interior Neamț, Biroul Vamal de Interior Suceava, Biroul Vamal de Frontieră Ulma, Biroul Vamal de Interior Vaslui. Necesarul este de 10 posturi. Contractul ar urma să se desfășoare în perioada 01.06.2023 – 31.05.2025.

„Obligațiile minime ale prestatorului: acordare de sprijin în întocmirea planurilor de pază care să cuprindă și avizarea planurilor de către poliție, asigurarea personalului de pază cu atestat, dotat conform planului de pază și în conformitate cu programul solicitat de beneficiar, cunoașterea punctelor critice ale dispozitivului de pază, intervenția, în cazul de necesitate, cu echipe specializate, în cel mai scurt timp, precum și informarea, dacă este cazul, a organelor competente (poliție, salvare, pompieri etc.)”, se mai arată în documentația procedurii.

De menționat că, la finalul anului trecut, Dănuț Bolohan, șeful Biroului Vamal Iași, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar de corupție, după care a fost plasat în arest la domiciliu.

ApaVital a încheiat contractele de pază cu o durată de 1 an

La finalul anului trecut, ApaVital a încheiat contractul pentru furnizarea serviciilor de pază a mai multor obiective, ce presupune și paza bunurilor sau protecția persoanelor. Astfel, primul lot a fost câștigat de societatea Nord-Est Security Force SRL (Iași), care a depus o ofertă financiară de 3.100.755 de lei, fără TVA, pentru serviciile de pază aferente obiectivelor ApaVital din municipiul și județul Iași.

Al doilea lot a fost câștigat de societatea Sheriff Guard Protection SRL (București), care a depus o ofertă de 483.552 de lei, fără TVA. Serviciile vor fi asigurate la obiectivul de captare Timișești din județul Neamț. În ceea ce privește obiectivele din județul Iași, ApaVital are la dispoziție 25 de posturi la sediul companiei, stația de pompare Păcurari, stația Chirița, lacul de acumulare Chirița, stația de epurare (în apropiere de Holboca), stația de tratare Șorogari, stația de pompare CUG și alte obiective din Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos.

Direcția Regională Vamală Iași va beneficia de servicii de pază după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Adauga un comentariu