Eveniment-Social

Directorii identifică soluții pentru dotarea școlilor cu echipamente informatice. ISJ Iași continuă susținerea școlilor rurale

Publicat: 26 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Directorii identifică soluții pentru dotarea școlilor cu echipamente informatice. ISJ Iași continuă susținerea școlilor rurale

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educaţie, în special pentru învăţământul rural, într-un timp în care școala online nu mai e o simplă alternativă, ci o necesitate, Inspectoratul Scolar Judetean Iași încearcă să găsească soluții pentru a acoperi nevoia de calculatoare a școlilor din comunitățile defavorizate.

Un astfel de demers este parteneriatul constant cu firma Veoneer, coordonat de prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Iași și de prof. Emanuela Pădurariu, Inspector Școlar pentru Informatică.

Prin acest proiect, pe 23octombrie 2020, firma Veoneer a donat 37 de calculatoare ce vor fi distribuite copiilor din comunitatea Liteni, pentru a-i ajuta să rămână conectați la activitățile școlii și să participe la cursurile online.

„Situată într-o zonă defavorizată, Școala Gimnazială Liteni se ocupă de copiii unor familii cu venituri mici, provenite mai ales din agricultură, iar trecerea de la scenariul verde, în care copiii fac orele în clasă, la scenariul roşu, în care şcoala funcționează exclusiv în online, se poate întâmpla foarte rapid, în actualul context. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice variantă”, a precizat directorul unității școlare.

Adauga un comentariu