International

Discursul lui Joe Biden, înainte de închiderea urnelor: „Când o să fac o greșeală o să recunosc”

Publicat: 03 nov. 2020
Joe Biden vorbind in campania electorala
Joe Biden vorbind in campania electorala

Joe Biden, candidat la alegerile prezidențiale din SUA, a petrecut ultimele clipe din ziua alegerilor în Philadelphia, Pennsylvania. Biden a avut un mesaj de transmis celor care l-au întâmpinat. Din datele pe care el le are susține că aceste alegeri o să fie istorice deoarece prezența la vot a fost foarte mare.

„Nu pot să vă mulțumesc destul. O să avem mai mulți americani la vot decât în istoria tuturor alegerilor din state. Au votat multe femei.

Avem o oportunitate ca țară. Vreau ca toată lumea să înțeleagă. Dar o să reclădim clasa de mijloc. O să fiu președintele Americii, nu o să împart statele în roșu sau albastru.

Când o să fac o greșeală o să recunosc”, au fost câteva din mesajele lui Biden în fața mulțimii.

Cel mai mare pariu politic din istorie: A mizat 5 milioane de dolari pe victoria lui Donald Trump

Un om de afaceri neidentificat din Marea Britanie a pus cel mai mare pariu politic din istorie. Omul de afaceri britanic este convins că președintele Donald Trump va fi reales,  aşa că a pariat o sumă uriaşă. Ziarul britanic The Sun a raportat luni că un fost bancher a pariat 5 milioane de dolari prin casele de pariuri private situate în Curacao.

Din informaţiile disponibile public, este cel mai mare pariu politic făcut vreodată. Potrivit sursei citate, afaceristul s-a consultat cu „insiderii taberei Trump”. Pariul poate duce la un câştig de 15 milioane de dolari.

Joe Biden continuă să conducă în sondajele naționale, însă tabăra Trump pare optimistă, pe măsură ce sondajele dau rezultate strânse în statele cheie. USA Today a relatat că alegerile prezidențiale din 2020 ar trebui să implice peste 1 miliard de dolari în pariuri.

Betonline.ag a raportat că s-au jucat mai mulți bani la alegerile din SUA decât la Super Bowl.

Ziua alegerilor prezidenţiale din SUA: Joe Biden sau Donald Trump

Este ziua alegerilor prezidenţiale din SUA! Joe Biden şi Donald Trump se lupta pentru un mandat la Casa Alba. Potrivit unor analişti din SUA, în pofida avantajului pe care Joe Biden îl deţine, luptă este una extrem de strânsă şi pot exista răsturnări de situaţie.

După închiderea sondajelor la alegerile prezidențiale din SUA, ar putea dura zile sau chiar săptămâni pentru a afla dacă Donald Trump sau Joe Biden au câștigat.

Când vor afla americanii cine le este noul președinte al SUA

Astăzi este ziua alegerilor pentru președenția SUA. Rezultatul este de obicei făcut public în noaptea zilei alegerilor, care anul acesta este marți, 3 noiembrie. Diferite state nu mai votează în momente diferite. Primele sondaje se închid pe Coasta de Est la ora locală 19:00 (00:00 GMT). Acest lucru este urmat de un număr total de voturi, în timp ce acestea sunt raportate în fiecare stat.

Numărul complet nu este finalizat niciodată în noaptea alegerilor – dar sunt de obicei suficiente voturi pentru a confirma câștigătorul. Dar în această etapă, când majoritatea, dar nu toate voturile vor fi numărate, aceasta este o proiecție, nu rezultatul final. Președinții SUA nu sunt decideți prin votul național, ci prin câștigarea unor state suficiente. Câștigătorul din fiecare stat ia un anumit număr de „voturi electorale” bazat aproximativ pe mărimea populației sale.

Pentru a câștiga Casa Albă, sunt necesare 270 de voturi electorale. În 2016, alegerile au fost adjudecte de Donald Trump la aproximativ 02:30 EST (07:30 GMT), după ce victoria din Wisconsin i-a adus peste 270 de voturi ale electorilor americani.

Adauga un comentariu