International

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară la circa 100 de km de Moscova

Publicat: 28 feb. 2021
Germania confirmă că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit
Aleksei Navalnîi a fost trimis la o închisoare departe de Moscova

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară la circa 100 de km de Moscova, transmite duminică agenţia RIA, preluată de Reuters, citând ca sursă o comisie publică de apărare a drepturilor deţinuţilor, notează Agerpres.

Avocatul lui Navalnîi, Lonid Volkov, afirmase ceva mai devreme în reţelele sociale online că familia şi avocaţii nu au fost informaţi unde se află cel mai cunoscut oponent al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Navalnîi a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin. În ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzaţia că nu a respectat restricţiile legate de eliberarea condiţionată după o condamnare cu suspendare din 2014.

O instanţă a judecat rapid noile acuzaţii şi a stabilit că Navalnîi mai are de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare, într-o colonie penintenciară.

Unul dintre prietenii apropiați a lui Aleksei Navalnîi, în pericol să fie arestat

Un tribunal din Moscova a emis miercuri un nou mandat de arestare pe numele lui Leonid Volkov, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, informează Reuters şi AFP.

Volkov, care trăieşte în Lituania, era deja vizat de un ordin de arestare în Rusia. El a fost totuşi inclus în baza de date a Comunităţii Statelor Independente (CSI) privind persoanele date în urmărire, scrie agerpres.ro.

Purtătoarea de cuvânt a tribunalului moscovit Basmanny, Irina Morozova, a precizat că Leonid Volkov este urmărit pentru ”incitare la comiterea de acte ilegale”, cu referire la manifestaţiile neautorizate desfăşurate în ianuarie în Rusia.

Volkov a indicat luni seară pe serviciul de mesagerie Telegram că a ”discutat cu reprezentanţi ai ţărilor UE despre un pachet de sancţiuni” împotriva persoanelor din anturajul preşedintelui rus, Vladimir Putin, ca ripostă la încarcerarea lui Aleksei Navalnîi.

Adauga un comentariu