Local

Dispariție ”misterioasă”, la Spitalul ”Socola” din Iași! Unde sunt vacile și calul de la ferma Secției Exterioare Bârnova?

Publicat: 22 apr. 2022
_____ Vizualizări 24 Comentarii
Dispariție misterioasă la Spitalul Socola din Iași Unde sunt vacile și calul de la ferma Secției Exterioare Bârnova
Cele trei bovine și cabalina care fuseseră transferate în anul 2019 de la Secția Șipote la Secția Bârnova a Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași apar doar în gestiunea fermei, însă, de fapt, ele nu mai sunt de găsit

La Secția Exterioară Bârnova a Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași a avut loc o dispariție misterioasă. Cele trei bovine și cabalina care fuseseră transferate de la Secția Șipote, în anul 2019, apar doar în gestiunea fermei, însă, de fapt, ele nu mai sunt de găsit. Conform gestionarului fermei de la Secția Bârnova, Paul Bălan, animalele ar fi fost sustrase de o persoană necunoscută în cursul anului 2021, din dispoziția Ginei Grecianu, șef serviciu administrativ-tehnic la Spitalul ”Socola” Iași.

Cele trei bovine și cabalina, deși nu mai sunt de mai bine de un an la ferma Secției Exterioare Bârnova, apar în Lista de inventar și Lista stocurilor. A fost nevoie ca inginerul Alin Atanasiu, președintele comisiei pentru inventarierea și trecerea de la o categorie la alta a animalelor: suine, ovine, vite, stupi de la gestiunea de ergoterapie a Secției exterioare Bârnova, să informeze conducerea Spitalului ”Socola” Iași că atât el, cât și Elena Zaharia, membră a comisiei, nu au participat la inventariere și nici nu au semnat procesul verbal aferent acesteia. Deoarece situația nu avea altă rezolvare, conducerea Institutului de  Psihiatrie ”Socola” Iași a întocmit și transmis o plângere la Secția de Poliție Grajduri.

Alin Atanasiu face acuzații grave: ”Semnătura din dreptul numelui meu nu îmi aparține, fiind un fals!”

În vara anului 2019, trei bovine și o cabalină au fost transferate de la Secția Șipote a Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași în gestiunea Secției Bârnova. Conform inventarierii realizate în decembrie 2021 de comisia pentru inventarierea și trecerea de la o categorie la alta a animalelor: suine, ovine, vite, stupi de la gestiunea de ergoterapie a Secției exterioare Bârnova, formată din Alin Atanasiu-președinte, Elena Zaharia-membru și Vasile Chihaia-membru, aceste animale ar trebui să fie și în prezent în ferma secției, însă ele mai există doar în acte.

Drept urmare a inventarierii, pe 31 decembrie 2021 s-a semnat un proces verbal, în care se preciza că nu s-au constat diferențe de gestiune. Cu toate aceste, pe 15 februarie 2022 Alin Atanasiu, președintele comisiei, aducea la cunoștința dr. Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași, faptul că nu a participat la inventariere și nici nu semnat procesul verbal aferent acesteia, în aceeași situație aflându-se și Elena Zaharia.

”Vă aduc la cunoștință faptul că nu am participat personal la inventarierea animalelor de la Secția exterioară Bârnova, dar am fost înștiințat de către colegii de la contabilitate că această inventariere a avut loc și că este finalizată prin procesul verbal al comisiei de inventariere. Prin urmare, consider neconform procesul verbal al inventarierii și întreaga operațiune de inventariere. Menționez că animalele care fac obiectul acestei inventarieri, nu există fizic la gospodăria anexă a secției, acest fapt fiind sesizat către managerul institutului încă de la începutul anului 2021, prin adresa nr. 3459/09.02.2021. Vă rog să dispuneți demararea unei anchete privind această situație”, transmitea pe 15 februarie Alin Atanasiu managerului Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași.

Dispariție misterioasă la Spitalul ”Socola”: Trei bovine și o cabalină au fost furate de la ferma Secției Bârnova

Pe 17 februarie 2022, ca urmare a sesizării inginerului Alin Atanasiu, Corneliu Prepeliță, juristul Institutului ”Socola” Iași, propunea managerului spitalului să se întocmească un set de întrebări la care să răspundă ceilalți doi membri ai comisiei, Vasile Chihaia și Elena Zaharia, precum și gestionarul fermei de la Secția Bârnova, Paul Bălan. Elena Zaharia a declarat că nu a participat la inventarierea anuală efectuată în cadrul Secției exterioare de Psihiatrie Bârnova, nu a semnat procesul verbal aferent inventarierii și nu știe cine a semnat procesul verbal în dreptul inginerului Alin Atanasiu.

Pe 28 februarie 2022, Paul Bălan a declarat că bovinele și cabalina mai există doar în gestiunea Secției Bârnova, iar, de fapt, ele au fost luate în cursului anului 2021 din  dispoziția Ginei Grecianu, șef serviciu administrativ-tehnic la Spitalul ”Socola” Iași, de o persoană necunoscută.

Contrar celor declarate, pe 31 decembrie 2021 gestionarul fermei de la Secția Bârnova, Paul Bălan, semna lista de inventariere, în care erau incluse cele trei bovine și cabalina, și declara pe propria răspundere că animalele au fost verificate de comisie și că urmau să rămână în continuare în grija lui. Cele trei bovine și cabalina apăreau și în Lista stocurilor, întocmită pe 17 februarie 2022. Valoarea exprimată în lei a acestora era de 600.00 lei.

Cine se face vinovat de infracțiunile comise la Secția Exterioară Bârnova

Ținându-se cont de faptul că Alin Atanasiu, președintele comisiei, și Elena Zaharia, membră a comisiei, au adus la cunoștința conducerii Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași că nu au participat la inventarierea anuală de la Secția Bârnova și nici nu au semnat procesul verbal din 31 decembrie 2021 aferent inventarierii.

Totodată, având în vedere declarația lui Paul Bălan, care preciza că bovinele tineret și cabalina adultă pe care le are în gestiune nu mai există fizic în cadrul Secției Bârnova, deoarece au fost luate de o persoană necunoscută din dispoziția Ginei Grecianu și având în vedere Lista de inventar și Lista stocurilor din care rezultă că în cadrul Secției Bârnova există în inventar trei bovine tineret și o cabalină adult, precum și procesul verbal din 31 decembrie 2021 în care se precizează că nu s-au constat diferențe de inventar, și ținându-se cont că animalele, în mod evident, lipsesc din gestiune, Corneliu Prepeliță invoca prevederile art. 322 și 323 din Codul Penal-fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, și articolul 242 din Codul Penal, Gestiune frauduloasă, precum și articolul 228, furt, și propune formularea unei plângeri penale și sesizarea organelor de cercetare/urmărire penală competente în vederea stabilirii situației reale și acoperirii prejudiciului produs unității.

Managerul Spitalului de Psihiatrie ”Socola” Iași, dr. Cristina Dobre, a declarat pentru reporterii BZI că s-a făcut plângere la Poliție în legătură cu lipsa animalelor de la ferma Secției Exterioare Bârnova.

”Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași a formulat și transmis în luna martie a acestui an o plângere la Secția de Poliție Grajduri”. Astfel, așteptăm ca dispariția misterioasă de la Spitalul ”Socola” să găsească într-un final o rezolvare.

Comentarii
  • Frumoasa poveste, dar ca o paranteza…nimic, nimic de pila domnului Prepelita care a eliberat adeverinta pentru Grupul Infractional Organizat cu terenurile ? Va dau un indiciu, sta in acelasi apartament ANL in care a stat domnul Prepelita pana a fost nevoit sa il elibereze ca s-a deschis un dosar penal pentru fals si uz de fals in obtinerea lui ?

  • Dispozitia invocata in articol a fost data verbal sau scris ? Daca a fost data verbal, verificati congelatoarele domnului Prepelita, Dobrin ca acolo e carnea. Animalele au plecat deja sacrificate de la Sipote, dar au plecat catre Lunca Cetatuii si Platoul Insorit, scriptic au plecat catre Barnova. Din ce imi aduc aminte, domnul Alin a fost numit prin decizie a lui Saramet sef administrativ la Barnova in 2020 pana in toamna lui 2021. Curios cum a semnat de primire, pentru ca ma gandesc cand muti din dreapta in stanga, dreapta semneaza ca trimite, stanga ca primeste.

  • Ba vorbiti si voi ca sa va aflati in treaba. Problema este ca Alin Atanasiu ii da sub coada iepurasului. Iepurasul este femeia de servici a lui Prepelita care ii face treburile murdare (dispar documente, nu se inregistreaza, se ascund, se trimit fara semnatura mai departe etc). A fost luata la ochi la ca vin oamenii cu duplicaturi si intreaba unde sunt raspunsurile lor la documentele lasate si ce sa vezi. Ba ca nu exista, ba ca nu se gasesc, ba ca sunt pe la x sau y etc. Aici miroase a disperare din partea domnului jurist care se pare ca are probleme cu smochina :)))

  • Misto, daca inregistrezi hartia pe 9 si ajunge la manager pe 15 in cadrul aceiasi institutii inseamna ca mergem spre mai bine. Cred ca daca o trimitea prin curier rapid ajungea mai repede la manager decat prin registratura iepurasului :))

  • Va dau eu saracilor 600.00 lei pentru trei vaci si un cal. Ca m-am saturat de partidele de amor cu asta a meu, am parte doar de partide intravenoase :))

  • Aaa… este clar… domnul Prepelita s-a trezit din “morți” și a început sa behaie…Mai bine ne povestește cum a “servit” Institutul când nu și-a îndeplinit obligațiile de servici neprezentându-se in Instanțe (ca doar ce spune fisa postului este Opțional) sau cum a dat viza juridică la afacerea ȚEAVA a lui creier mic Saramet… Eee??

  • Toti vorbiti doar asa ca sa va aflati in treaba…. V-ati gandit la varianta ca aceste animale au fost EXTERNATE la cerere ? Totusi vorbim de Socola. Nu au fost furate sau ce mai vorbiti voi ? Juristul baiat destept (se intampla doar la luna plina si cand ii arata vizuina vulpita) si-a dat seama ca vin vremuri grele si a externat animalele la cerere. Vacile sufereau de depresie cand au vazut ca laptele s-a facut 15 lei Litru, iar calul avea probleme de potenta care afecteaza dispozitia cabalinei (stie domnul jurist despre ce vorbesc). Dupa tratamentul de rigoare, unde au fost rasfatate si ingrasate s-au externat si pe drumul spre casa s-au sinucis :))))

  • In sfarsit domnul jurist a invatat sa copieze de pe hartii, ca pana acum le scana si le trimitea presei… Felicitari, chiar imi place povestea. Apropo a fost scrisa in notepad sau office word ? intreb pentru un prieten frustrat ca s-a schimbat softul de la Socola si nu mai poate lua pastile pentru acasa :))

    Greu, greu doi ani de la zile pentru a invata sa faci un articol care are un prejudiciu de 600 lei si vine un prost de concurenta si da stirea cu grupul infractional organizat implicat in falsuri si terenuri cu valoare de 1,8 milioane de euro… Hmmm … parca tot atat trebuie sa dea si Prepelita institutului pentru angajati dati afara … nu, nu gandesc prea departe, e doar o coincidenta stranie

  • Sa stiti ca atunci cand o sa fiti sus pe Copou, pentru a medita la anii de glorie 2020-2021 cand ati taiat si spanzurat in socola, singura ca i se va face mila de dumneavoastra, domnule jurist va fi tot o colega de a dumneavoastra amintita mai sus in articol care va va aduce cele necesare pentru practicarea pozitiei capra priponita :))) cand iesiti sa ne spuneti daca am avut dreptate

  • Dispare dupa ce plateste datoriile si prejudiciile facute ! Il tin la servici drept garantie ca nu se sinucide de mana fostei neveste 🙂 pana dispare si plateste datoriile el ramane cu mielu si isi mai da cu parerea… facem pariu ca se va termina ca inventarul de la 1B ? Prepelita si Atanasiu cu dosar penal si vacile plus calul lipsa … cum pentru ce ? Pentru minciuna, traim in secolul tehnologiei, iei aleatoriu 5-10-15 hartii cu aemnatura cu nenea asta si descoperiti ca e la fel… ce naiba trebuie sa va invetii mossad-ul ?

  • Sefu’, dar tevile de apa rece au fost gasite ? Nu de alta dar in acte sunt, in chitante sunt, dar fizic nu le gaseste nimeni ? Hmm…

    Nenea Radu, noi aici vorbim doar de VIP-uri. Daca nu a dat nici un tun de macar 100 000 de coco, nu a luat o spaga de minim 1000 de coco pt o angajare, nu a luat macar 500 de coco pentru o pensionita cronica, nu intra in liga celor jmecheri… comprende mi amigo ? Din 1200 de angajati fiecare ia ce ii trebuie acasa de la Socola, unul pastile, altul seringi, unul o vaca, altul un cal, unul o teava, alta un berbec ( aici fie vb intre noi, berbecul ii un miel de fapt, dar stii cum ii la stat, dai o spaga pt berbec si iti da un miel, taci din gura, ai luat o )…. Daca faci reclamatii te trezesti cu o iepuroaca …

  • Daca au desfiintat cabinetul de oftalmologie, acum se uita la cal si vad un miel…sau te uiti la un avocat si vezi un asistent medical… stai … stai …. Te uiti la cei trei colegi de celula si vezi de fapt trei vaci, iar tu inalt ca bradu te vezi un cal breaz dornic se lapte proaspat ….

  • Doamna Corina, treaba ii simpla. Dupa ce ii imputeaza baietii vrea 3-4 ani, zi de zi, noapte de noapte, cum crezi ca arata smochina ? Mai conteaza ca ii burlac sau nu ? Il salvau vizitele conjugale macar asa cateva zile pe luna, dar na fiecare cu decizia lui. Putem pune pe seama lipsei de potrivire de caracter 🙂

  • De terenurile de langa spital vandute ilegal si cu acte false nu vorbeste nimeni ? unde se fac acum 6 blocuri si un mare magazin aushan…..

Adauga un comentariu