Noua operaţiune de căutare a tinerei care a dispărut de o lună, la Sibiu, s-a încheiat, sâmbătă după-amiază, 11 martie, nefiind găsite obiecte sau alte indicii care să lămurească situaţia. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, acţiunea de căutare a tinerei s-a încheiat în jurul orei 14:30, după ce zona aflată în atenţie a fost periată în totalitate.
”Din păcate, tânăra nu a fost găsită şi nici nu au fost descoperite obiecte sau alte indicii care să lămurească situaţia acesteia. Facem precizarea că poliţiştii sibieni continuă cercetările, inclusiv prin căutări în teren, astfel încât să fie obţinute şi analizate cât mai multe informaţii care pot conduce la găsirea Angelikăi”, a precizat sursa citată.
Poliţiştii au făcut cercetări amănunţite
Autorităţile din Sibiu au organizat, sâmbătă, 11 martie, o nouă operaţiune de amploare pentru căutarea studentei din Braşov care a dispărut de o lună. Ultima acţiune, la care au participat sute de persoane, nu a dat niciun rezultat.
Acţiunile de căutare s-au desfăşurat în Pădurea Dumbrava, în altă zonă decât cea în care s-au făcut până acum. La operaţiune au participat poliţişti din cadrul I.P.J Sibiu, din structura de Investigaţii Criminale şi echipa canină şi 40 de voluntari din cadrul Clubului de câini utilitari cu autoturisme de teren 4×4.
Anterior, poliţiştii au făcut cercetări amănunţite şi au publicat inclusiv imagini din ziua dispariţiei tinerei, fără ca ancheta să aibă vreun rezultat până în prezent.
Dispariţia tinerei Angelika Claudia Maurer (25 de ani), care este din Braşov, dar studiază la Sibiu, a fost semnalată în 15 februarie, după ce, din 8 februarie, nu a mai putut fi contactată de către rude şi cei apropiaţi.
O groază de detalii lipsesc. La un moment dat au zis că ar fi găsit ceva în pădure. Se pot lua amprentele de pe obiectele găsite, să vadă dacă mai apare o persoană. Apoi se estimează o deplasare pe jos, cu max. 7 km/h, se pune pe o hartă topografică centrul pe locul unde a fost ultima semnalare a persoanei, în jurul căreia se trasează un cerc de 7-10 Km. Se studiază atent toate detaliile care apar pe hartă (râpe, viroage, boscheți, pădure, locuri dosnice, case, cătune etc.) Interesează inclusiv rețeaua de drumuri care intră și ies de-acolo, din punctul ultimei semnalări certe a persoanei. Apoi se caută cu metodă, eliminând fiecare ipoteză. Ce e așa de greu ?