International

Dmitri Peskov susține că soarta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este „pecetluită”

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Dmitri Peskov susține că soarta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este pecetluită
Dmitri Peskov susține că soarta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este „pecetluită”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus Vladimir Putin, susține că soarta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este „pecetluită”

„Mi se pare că soarta lui Zelensky este cu siguranță pecetluită. Și foarte curând va veni un moment în care mulți oameni, inclusiv în Ucraina, își vor pune la îndoială legitimitatea. În orice caz, chiar și din punct de vedere juridic, acest lucru va avea de făcut, și va trebui să se justifice cumva. Dar pentru noi, principalul este că trebuie să continuăm operațiunea militară specială [războiul], să ne protejăm și să îndeplinim sarcinile care au fost stabilite inițial”, a spus Peskov, într-un interviu la televiziunea rusă, la programul TV Moscova. Kremlinul. Putin.

Obiectivul rușilor

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că „panica crește pe partea ucraineană în primele linii”, susținând că deține „informații de primă mână”. „Este foarte important pentru noi să menținem impulsul și să nu ne oprim”, a spus el.

Peskov a mai susținut că „cealaltă parte”, pe care a descris-o drept „Occidentul colectiv plus unu”, va testa Rusia.

„Principalul lucru pentru noi este să nu arătăm această slăbiciune”, a adăugat el.

Vladimir Putin e în conflict cu Serghei Șoigu

Președintele rus Vladimir Putin a folosit arestarea ministrului adjunct al apărării, Timur Ivanov, pentru a slăbi pozițiile Ministerului Apărării și ale șefului său, Serghei Șoigu, care au fost întărite după moartea șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin, au declarat surse informate pentru Financial Times (FT).

Potrivit unei surse apropiate departamentului militar rus, arestarea lui Ivanov în cazul de mită a ridicat din nou problema corupției în Ministerul Apărării, care a fost exprimată public de șeful PMC Prigojin, care a murit în august anul trecut.

În special, liderul armatei de mercenari a cerut „tratarea acestor șobolani din spate care fură”, a reamintit o sursă din rândul elitei ruse pentru FT. Potrivit acestuia, Putin crede că Prigojin „a mers prea departe, dar crede, de asemenea, că nu a greșit – [conducerea Ministerului Apărării] ar trebui umilită”, deoarece președintele se teme că orice facțiune din elita sa va câștiga prea multă influență.

Dorința de a „umili” agenția, care își sporește influența, poate fi evidențiată de modul în care a avut loc detenția lui Ivanov, spune o sursă apropiată Ministerului Apărării.

„El [Ivanov] ar fi putut fi concediat primul. Asta ar arăta că au scăpat de corupție. În schimb, el a fost arestat la locul său de muncă, în uniformă, imediat după o ședință a consiliului Ministerului Apărării, unde stătea la un scaun distanță de Șoigu. Totul este teatru. Ce rost are [asta] dacă nu subminezi [influența] lui Shoigu?”, a spus sursa FT.

Ivanov a fost reținut pe 23 aprilie

A doua zi, Tribunalul Basmanny din Moscova l-a arestat timp de două luni sub acuzația de luare de mită pe scară deosebit de mare. Potrivit anchetatorilor, el a ajutat antreprenorii să obțină contracte cu Ministerul Apărării în schimbul unor lucrări gratuite de construcție și reparații. Potrivit unei surse TASS, costul serviciilor s-ar putea ridica la 1 miliard de ruble, oficialul riscă între 8 și 15 ani de închisoare. În instanță, Ivanov a pledat nevinovat pentru luare de mită.
Pe 24 aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, l-a demis pe Ivanov din funcția de ministru adjunct, a declarat o sursă TASS. El deține această funcție din mai 2016 și a supravegheat toate proiectele majore de construcție ale departamentului militar.

În 2022, Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalnîi a lansat o investigație privind viața fostei soții a lui Ivanov, Svetlana Maniovici. În special, anchetatorii au aflat că ea a cheltuit sute de mii de euro pe vacanțe pe Coasta de Azur, bijuterii și ținute timp de mulți ani. Facturile au fost plătite în mod regulat de alte persoane sau companii.

Comentarii
  • Zelenski nu e de plans. A adunat foarte mult in razboi. De plans sunt ucrainenii care s-au luat dupa Zelenski crezand in tot ce spunea si promitea el. Un ticalos care si-a nenorocit tara.

Adauga un comentariu