Actualitate

DNA a deschis un dosar penal pentru achiziția, de către Guvernul României, a milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19! Premierul Florin Cîțu ar fi implicat – SURSE

Publicat: 21 sept. 2021
Florin Cîțu cu plete
Florin Cîțu ia în calcul toate scenariile dacă moțiunea de cenzură va trece

Conform unor surse se pare că DNA a deschis un dosar penal în rem prin care verifică achiziţionarea de vaccinuri împotriva COVID-19. Procurorii încearcă să vadă de ce premierul Florin Cîțu ar fi semnat achiziţia vaccinurilor dacă acestea nu erau folosite si Ministerul Finanțelor ar fi dat un aviz negativ.

Dezvăluirile au fost făcute de Realitatea Plus și arată faptul că tot dosarul este în rem, adică nu există o persoană suspectă ci se cercetează faptele. Desigur, până la această dată dosarul nu a fost confirmat în mod oficial.

 

DNA cercetează achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19, achiziții făcute și de premierul Florin Cîțu

Sursele au afirmat faptul că procurorii de la DNA au deschis un dosar penal în rem pentru a stabili cu exactitate modul în care Guvernul României, condus de premierul Florin Cîțu a achiziționat câteva milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Ancheta urmărește să stabilească de ce a fost nevoie de un volum atât de mare de doze de vaccin, precum și cine și cum a justificat comenzile ferme lansate pentru achiziționare.

De atlfel, campania de vaccinare din România se desfășoară cu dificultate, autoritățile române fiind nevoite să doneze sau să vândă surplusul de vaccin. De exemplu, pe data de 4 august, Guvernul României a vândut Irlandei peste 700.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Comentarii
Adauga un comentariu