Titlurile zilei

DNA a săltat angajații de la Vama Iași, într-un dosar de evaziune fiscală și corupție, cu un prejudiciu de 12 milioane de euro! Șeful Dănuț Bolohan nu a fost la serviciu – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 nov. 2022
_____ Vizualizări 17 Comentarii
DNA a săltat angajații de la Vama Iași într-un dosar de evaziune fiscală și corupție cu un prejudiciu de 12 milioane de euro Șeful Dănuț Bolohan nu a fost la serviciu  FOTO VIDEO
Angajați de la Biroul Vamal de Frontieră Iași au fost duși la audieri de procurorii DNA. Ancheta îl vizează și pe Dănuț Bolohan, șeful biroului, care a lipsit de la serviciu

Mai mulți angajați de la Biroul Vamal de Frontieră Iași au fost audiați de DNA, în cadrul unui dosar de corupție ce vizează un prejudiciu de aproape 12 milioane de euro. Perchezițiile de ieri s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore. În jurul orei 14:00, mai mulți funcționari au fost conduși la audieri. Șeful biroului vamal, Dănuț Bolohan, a lipsit de la serviciu fără să își anunțe superiorii. Și numele său este indicat de anchetatori în dosarul de corupție

Forfotă mare în cursul zilei de ieri, 23.11.2022, la Biroul Vamal de Frontieră Iași din zona CUG – Tehnopolis, unde zeci de TIR-uri cu marfă sunt zilnic verificate de vameși. Încă de la primele ore ale dimineții, o acțiune coordonată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași s-a concretizat în mai multe percheziții ce au vizat și birourile instituției.

Procurorii au dispus întreruperea activității pentru tot biroul vamal. Mai mulți angajați aflați în tură au fost ținuți de anchetatori într-unul dintre birouri. După mai multe ore de verificări, anchetatorii au ridicat acte și au condus la audieri trei funcționari: Cristinel-Leonard Tîrnovanu, soțul medicului ginecolog Camelia Tîrnovanu, Cristian Timofte și Simona Andreică.

„Habar nu am (despre percheziții – n.r.), sunt la un congres. La revedere!”, a spus soția lui Tîrnovanu, în cursul zilei de ieri, după care a întrerupt convorbirea telefonică.

Procurorii au suspiciunea că este vorba de un prejudiciu de aproximativ 12 milioane de euro. Mai precis, rețeaua de vameși ar fi protejat activitatea mai multor firme care aduceau haine din Turcia, pentru care declarau la vamă o valoare mult mai mică, pentru evitarea taxelor.

În vara anului 2022, Vama Iași a fost în centrul unui scandal, în momentul în care s-a anunțat că vor fi scoase la concurs mai multe posturi vacante. Până la urmă, mulți candidați au picat proba scrisă.

DNA a săltat angajații de la Vama Iași, dar șeful biroului nu a venit la serviciu

În ziua perchezițiilor, Dănuț Bolohan, originar din Suceava, șeful Biroului Vamal de Frontieră Iași, nu s-a aflat la serviciu. În trecut a fost și directorul Vămii la nivel de regiune. Acesta nu a anunțat superiorii că va lipsi de la locul de muncă. Culmea, chiar și el este menționat în cercul persoanelor anchetate de procurorii DNA. În cursul zilei de ieri, Dănuț Bolohan nu a putut fi contactat, telefonul mobil fiind închis.

„Nu a venit la serviciu, nu a anunțat pe nimeni. Alte informații nu am. Anchetatorii nu m-au întrebat nimic. În afară de comunicatele oficiale, nu știu nimic”, a transmis Marius Costache, director general la Direcția Regională Vamală Iași.

Descinderile au fost făcute în mai multe județe din țară

Perchezițiile DNA au fost efectuate împreună cu Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Financiare, Direcția de Operațiuni Speciale, Brigada Operațiuni Speciale Iași, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Autoritatea Vamală Română, Inspectoratul de Jandarmi Iași, Brigada Specială de Intervenție Jandarmi București și Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău.

„Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții în 162 de locații (o instituție publică), restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București”, au transmis anchetatorii în cursul zilei de ieri.

DNA a săltat angajați de la Vama Iași, dar rămâne de văzut dacă vor fi emise și mandate de arestare pe numele suspecților. Procurorii vor continua perchezițiile de la Vamă în următoarele zile.

Comentarii
  • Problema e ca oana mimeaza serviciul precum orgasmul si il ocoleste pe evazionistul si informatorul acoperit pardon descoperit notarelul florea care nu a platit niciun leu impozit.

  • Oana s-a ajus pe functii mari. Nimeni din cladire nu o inghite. E aroganta, plina de sine si inca are spate la bucuresti. Dar functiile astea de conducere sunt efemere. Si asta o zicem noi colegii ei care tragem la aceeasi caruta si Oana la o alta, a notarului Florea!!!

  • ” „Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții în 162 de locații (o instituție publică), restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București” ”
    Bouarule, instituția publică ai aflat-o și ai dat-o pe goarnă așa după cum faci de obicei, dar despre persoanele fizice și societățile comerciale din Iași, percheziționate, nimic, nimic? Sau nu prezintă interes pentru modul tău de a face jurnalism. Acela cu dublu standard.
    Apropo, ai auzit de prezumția de nevinovăție, ai auzit de regulamentul GDPR al UE?
    Pune mâna și mai învață băiete, că într-o bună zi o să vină scadența și o să plătească șapte generații după tine…

  • Bolohaneeee, ai de grija ca te-am prevenit doar si nu ai vrut sa inveti. Ti-am spus si iti repet: GRIGORIU IOAN a spus clar si raspicat ca nu se lasa pina nu te vede in puscarie!!!

  • Primul care ar fi trebuit arestat este Directorul, cred ca este no 1 în materie de mita!! Nimic nu se întâmplă în instituție fără ca incompetentul asta sa nu stie!!

  • Grigoriu l-a mutat si si-a batut joc de regretatul Ioan Neamtu (Dumnezeu Sa-l Ierte)!!! Sotia lui Grigoriu Dutica era la chimioterapie (a murit si ea Dumnezeu sa o Odihneasca) si acest imbecil, excroc, ordinar de GRIGORIU se lafaia cu Alina Toader (Mop) fosta femeie de servici la Vama Iasi prin diferite pensiuni si moteluri din nordul Moldovei.

  • Directorul Costache e fix pix, e detasat. Bolohan e miezu….copchii aranjati pe viata, sotia nu a lucrat niciodata, bani in cont la greu….camarila PeNeL-istaaaaaaaa!!!!!

  • DNA sa treacă mai des pe la Politia Locala! Este un zvon ca sunt tinuti în brate șefi servicii care au căzut examenul psihologic, fără drept de a purta armament, bucurându-se astfel de salariile nemeritate de circa 100 milioane lei vechi! Zvonul cică are o probabilitate de adevăr de 100%!O fi legal menținerea lor în funcție, suntei un pericol pentru ceilalți angajați? Trebuie verificat de către Primarul Chirica!

  • Relatati fara frica problemele de la Locala, astfel sa poata DNA sa se autosesizeze si chiar si primarul Chirica sau Consiliul Local. Fara a fi cunoscute sau sesizate in scris, nimeni nu poate face nimic.

  • Asa cum acest Bolohan a luat spaga si Nelu Damian de la finante este inregistrat cand primeste “dreptul”…. Am vazut inregistrarile. De ce nu sunt facute publice ca acest cancer al fiscului iesean sa fie retinut????

  • Simplu, esti prost! Damian e prea puternic in Iasi ca cineva sa se atinga de el. Vorbim de acelasi Damian Ioan director pe toata Moldova la finante, da?

Adauga un comentariu