National

DNA dă în judecată fostul șef al CNAS

Publicat: 05 dec. 2019

Marian Burcea, fostul președinte CNAS este trimis în judecată de DNA într-un dosar de corupție. Acesta menționează că își va depunde candidatura pentru șefia Spitalului de Oftalmologie din Capitală la solicitarea colegilor săi.

„Și doamna Kovesi, cu dosare penale, a candidat ca procuror european”, spune Burcea pentru MEDIAFAX.

“Sunt o persoană care 40 de ani a avut o viață imaculată, medic, conferențiar universitar, medic chirurg cu mii de pacienţi operați. O viață exemplară: nu am averi, nu am decât doi copii foarte buni cu care mă mândresc. (…) Am fost 100 de zile de serviciu, respectiv 5 luni calendaristice numit într-un post la Casa Națională (…) nu mă acuză nimeni că am furat de la cineva ceva, nici chiar o sticlă de apă minerală.

Mă acuză că i-am lăsat pe unii care furau din 2014 și care erau urmăriți de procuratura de pe lângă Trebunalul București. Eu, într-o sută de zile, trebuia să fiu peste procuratură și să-i prind pe aceia. N-aveam aceste atribuții”, a declarat Marian Burcea.

Mențiunile vin după ce Burcea și-a depus candidatura pentru funcția de manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală. Referitor la dosarul de corupție în care este implicat, Marian Burcea a afirmat că magistrații ar putea trimite cauza înapoi la procurori.

„Am o prezumție de nevinovăție, dosarul e într-o cameră preliminară de un an și jumătate și s-ar putea, are toate șansele, să meargă înapoi la procuratură, pentru că eu nu am o faptă penală. (…) Colegii m-au rugat să candidez la acest post, eu nu mai vreau nici posturi, eu nu mai vreau nimic, eu vreau să-mi văd de viața mea și de sufletul distrus de această procuratură”, a mai spus Burcea.

Fostul șef al CNAS a oferit exemplul situației fostei șefe DNA: “Și doamna Kovesi cu niște dosare penale – treaba dumneaei -, a candidat ca procuror european”.

Marian Burcea a fost dat în judecată în luna iulie a anului 2018, alături de zeci de inculpați, în dosarul CNAS. Faptele pentru care este cercetat fiind decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

Fostul președinte al CNAS a fost trimis în judecată, sub control judiciar. Acuzațiile aduse sunt: constituirea a unui grup infracțional organizat, folosirea influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite și abuz în serviciu.loading...

Adauga un comentariu