Magazin

Doar maximul te mulțumește? Iată cum să-l obții în orice situație, cu ajutorul unui curs de negociere!

Publicat: 20 mai 2022
doi barbati ce dau mana
Abilitatea de a negocia este atât de importantă, încât nu ţine cont de vârstă, de zonă geografică sau de industrie

În urmă cu o jumătate de secol, preşedintele american Rixhard M. Nixon lansa un îndemn: „Să ne mutăm din era confruntărilor în cea a negocierilor!“. Între timp, cuvintele sale au devenit realitate, în economie şi în lumea afacerilor mai mult decât în orice alte domenii.

Dacă te numeri printre cei care nu se mulţumesc cu puţin, dar cred în acelaşi timp ca toată lumea poate avea de câştigat din fiecare situaţie, nu există nicio îndoială că îţi va fi de folos participarea la un curs negociere organizat de echipa Brightway®.

Pentru cine e conceput şi cum se desfăşoară un curs de negociere?

Abilitatea de a negocia este atât de importantă, încât nu ţine cont de vârstă, de zonă geografică sau de industrie. Prin urmare, un astfel de training li se adresează în egală măsură reprezentaţilor comerciali, persoanelor din departamentul de achiziţii şi managerilor. Într-un cuvânt, le este recomandat tuturor celor care îşi doresc rezultate mai bune în negocierile zilnice.

În cadrul acestui curs de negociere şi de persuasiune, accentul este pus pe elementele critice care apar în timpul fiecărei negocieri. Astfel, participanţii învaţa cum să rămână concentraţi pe obiectivele proprii, indiferent că este vorba despre negocieri de afaceri, comerciale, politice, salariale sau chiar de situaţii personale. A şti care sunt limitele şi care este maximul ce poate fi obţinut în fiecare împrejurare reprezintă un avantaj semnificativ.

La baza programului intitulat „Tehnici practice de negociere“ se afla o simulare interactivă, pe parcursul căreia participanţii vor conştientiza care sunt punctele lor forte, care îi avantajează, dar şi în ce zone este nevoie de îmbunătăţiri.

În cadrul acestui curs de negociere, se pune accent pe diferenţele existente între persuasiune şi manipulare, sunt definite diferitele tipuri de negocieri şi sunt puse în scena situaţii cheie în care pot fi folosite abilităţile dobândite.

În paralel, este conceput un set de instrumente pe care participanţii le vor putea aplica ulterior, în interacţiunile de zi cu zi. Astfel, vor fi înzestraţi cu atuurile care le vor permite să fie mai eficienţi şi să obţină rezultate mai bune atât pe plan profesional, cât şi în viaţa personală.

Beneficiile participării la un curs de negociere

În primul rând, participanţii învaţa cum să se pregătească, în vederea unei negocieri. Le sunt dezvăluite instrumente cheie pentru pregătire, fiind realizat inclusiv un panificator dinamic.

Sunt analizate diferitele abordări care pot oferi rezultatele dorite, împreună cu diverse tehnici de adaptare la situaţii noi şi la interlocutor.

Este explorat un întreg set de factori emoţionali care influenţează deciziile celorlalţi şi sunt utilizate inclusiv elemente non-verbale, care au rolul de a întări argumentele prezentate.

Sunt realizate studii de caz cu exemple concrete din activitatea participanţilor şi sunt oferite soluţii particularizate. Astfel, se ajunge la aplicabilitate practică, iar organizaţia în ansamblu are de câştigat.

Un sistem bine pus la punct permite analiza fiecărei persoane implicate în procesul de negociere şi, în plus, sunt dezvăluite instrumente aplicabile imediat în activitatea fiecărui angajat, precum şi la nivel organizaţional.

Cunoscutul antreprenor Victor Kiam spunea că „un bun negociator observa tot. Trebuie să fie atât Sherlock Holmes, cât şi Sigmund Freud“.

Participarea la un curs negociere îţi va dezvolta semnificativ aceste abilităţi şi multe altele, la fel de necesare pentru a obţine succesul.
Adauga un comentariu