Actualitate

Doctorul Adrian Marinescu vorbește despre lockdown-ul din Shanghai, China

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doctorul Adrian Marinescu vorbește despre lockdown-ul din Shanghai China
Adrian Marinescu consideră că prezentul lockdown din Shanghai este o măsură mult prea brutală

Doctorul Adrian Marinescu a vorbit recent despre lockdown-ul din Shanghai, China. Directorul medical din cadrul Institutului ”Matei Balș” consideră că măsurile drastice luate de comuniști sunt exagerate și pune la îndoială faptul că cel mai mare oraș din China este atât de afectat.

Recent, Beatrice Mahler a comentat despre variatele de Omicron spunând că nu trebuie să existe motiv de îngrijorare la nivel internațional. Momentan, declarațiile cercetătorilor africani precum că va exista un nou val pandemic pe continent sunt încă nesusținute de informațiile venite din partea celor din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)

Adrian Marinescu comentează lockdown-ul din Shanghai

Într-o precizare oficială, dr. Adrian Marinescu vorbeşte despre lockdown-ul din Shanghai şi explică faptul că nici până în acest moment lumea medicală nu are date certe despre virusul care a generat pandemia. Medicul este de părere că de la începutul pandemiei China a abordat o toleranță zero împotriva virusului.

Specialistul susţine că abordarea brutală avută de China este una de neacceptat într-o societate civilizată. Marinescu este de părere că în China există o abordare de acest fel şi din cauza politicii și a mediului politic. Oricum, acesta sublinează că lockdown-ul din China este unic la nivel mondial pentru că nu a mai existat vreun precedent:

„E posibil să ascundă, dar nu cred că există o altă variantă virală. Din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există o altă variantă virală. Tot un Omicron este. De altfel, dacă ne uităm la date, au multe infecţii în acea zonă, dar puţine spitalizări, puţine decese, puţine locuri de Terapie Intensivă care să fie ocupate. Cred că este important.

Doctorul Marinescu consideră că în China există în continuare Omicron și că virusul nu ar avea o virulență mai sporită decât anterior. Lucrul este confirmat și de către Beatrice Mahler.

Lockdown complet în Shanghai! Oamenii nu au voie să iasă din casă pentru niciun motiv

În Shanghai, din China, cel mai mare oraș din țară, există un lockdown complet. Așadar, sunt zeci de milioane de chinezi care nu au voie să iasă din casă în nicio condiție. De exemplu, aceștia nu au voie să iasă din casă nici pentru a putea să-și cumpere produse alimentare sau de igienă. Sunt multe filmări apărute în spaţiul public, filmări în care oamenii țipă şi plâng că le este foame. ficialii din Shanghai le recomanda cetăţenilor să nu iasă abuziv din casă pentru a-şi arunca gunoiul sau pentru a-şi plimba câinii.  Ușile locuințelor le sunt sigilate, iar cei care rup sigiliul riscă să ajungă la pușcărie. De asemenea, transportul public în cea mai mare parte a orașului a fost suspendat, în timp ce afacerile considerate neesențiale, precum restaurantele și centrele comerciale, au fost nevoite și ele să se închidă. Nu se cunoaște cu exactitate cât va mai dura situația mai ales că recent lockdown-ul din Shanghai a fost prelungit recent.

Străzile din Shanghai sunt goale. Singurele persoane care ies sunt angajații de la stat care aduc alimente populație

Ba mai mult, criza din Shanghai reprezintă şi o problemă internaţională în contextul în care prețul petrolului a scăzut considerabil, iar o parte din economia din Asia se bazează pe metropola amintită.

Adauga un comentariu