Local

Doctorul Tudor Ciuhodaru, declarații despre restricțiile COVID-19: Ne-au făcut să murim de foame înainte de COVID-19

Publicat: 21 iul. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Doctorul Tudor Ciuhodaru declarații despre restricțiile COVID-19 Ne-au făcut să murim de foame înainte de COVID-19
Tudor Ciuhodaru nu este adeptul unor restricții COVID

Doctorul Tudor Ciuhodaru consideră că restricțiile COVID-19 nu sunt eficiente mai ales în contextul în care acestea practic ne-au făcut mai degrabă să murim de foame decât de COVID-19. Medicul ieșean consideră că situaţiile de umilire a românilor trebuiesc evitate.

Ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre faptul că România se confruntă cu un val de COVID-19 și că el personal nu este adeptul reintroducerii stării de alertă. Demersul este unul extrem este de părere ministrul şi poate fi făcut doar în contextul în care situaţia scapă de sub control.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, despre restricțiile COVID-19

Într-o intervenţie la antena3.ro, Doctorul Tudor Ciuhodaru a făcut unele precizări despre restricțiile COVID-19. Medicul ieșean consideră că este inuman să mai vedem oameni umiliţi şi spitale închise. Acesta, în calitatea de europarlamentar, a votat împotriva certificatului verde și a prelungiii actului. În perioada restricțiilor, oamenii care au avut nevoie de tratament nu au avut acces la acesta, iar implementarea paşaportului verde s-a dovedit inutilă. În altă ordine de idei, medicul sublinează faptul că varianta actuală a virusului este mult mai contagioasă, dar provoacă mult mai puţine cazuri grave:

De fapt, ei readuc niște lucruri pe care le făcuseră în acel moment în această pandemie. Aveau 21 de zile de carantină pentru asimptomatici. Nu că lucrurile astea nu ar trebui să fie evoluate, dar pe de altă parte, dacă vorbim despre faza post-pandemică, dacă vreți, de conviețuire cu coronavirusul sau cu altă infecție, orice altă infecție cu transmitere respiratorie sau digestivă, lucrurile care țin de bun simț, de igienă, de respectare a regulilor de protecție individuală sunt cele care vor face diferența corect.  După 2 ani de pandemie, pe autoritățile astea nu le mai crede nimeni. Dacă se vine iar cu restricții, s-ar putea să ne trezim cu un val enorm de nemulțumiri, pentru că deciziile astea politice aberante ne-au făcut să murim de foame înainte de a muri de coronavirus”, a spus medicul dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași.

Medicul ieșean face apel la toţi românii pentru a respecta regulile de igienă şi pentru a se feri de infectare pe cât de mult este posibil.

Alexandru Rafila, despre purtatul măștii în interior

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit recent despre purtatul măștii de protecție. Ministrul a declarat că nu există obligativitatea purtării măștii de protecție, dar este recomandată folosirea ei în spaţiile publice aglomerate sau închise. Masca de protecţie este una dintre cele mai eficiente metode prin care putem preveni infectarea cu COVID-19:

Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun. Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față

Totuşi, la nivelul unităţilor medicale, masca de protecţie este obligatorie, a menţionat ministrul Alexandru Rafila.

Masca a revenit în unitățile sanitare. Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții. explica Alexandru Rafila.

Revenind la subiectul principal, doctorul Tudor Ciuhodaru nu susţine restricţiile COVID-19, dar îi sfătuiește pe români să se protejeze cât mai mult.

 

Comentarii
  • In sfarsitul unul care o da pe bune…ca murim de foame datorita restrictiilor tampite.

    Restul „eroilor” ce zic? In vacanta pe banii primiti de la Big Pharma?

  • Vai de cucu lui Ciuhodaru…. Nici ca am vazut doctor mai bun ca el …. La TV, Presa si oriunde e loc sa iasa el in evidenta cu ceva . Baietel, locul tau e in spital nu prin presa debitand tot felul de tampenii !

  • Acest specimen numit doctor ca toți de altfel sunt preocupați de averi ,plimbări prin tari exotice pe suferinta oamenilor .Nu au nici o mustrare pentru
    cei care ar mai avea o șansă la viata .De acolo nu ieși decât cu picioarele înainte!!!

Adauga un comentariu