Eveniment-Social

Document fals, descoperit la vama Sculeni. Bărbatul și-ar fi procurat actul cu 50 de euro

Publicat: 05 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Document fals descoperit la vama Sculeni. Bărbatul și-ar fi procurat actul cu 50 de euro
Documente false, descoperite la vama Sculeni, județul Iași

Forțele de ordine din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au prins un cetăţean din Serbia, care a încercat să intre în mod ilegal pe teritoriul statului român.

În data de 03 ianuarie 2020, în jurul orei 14.15, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi au descoperit, în cadrul unei acţiuni desfășurate în zona de frontieră, un individ care a încercat să treacă frontiera de stat din Ucraina în România.

Bărbatul în cauză a fost reţinut şi condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul este cetăţeanul sârb V.M., în vârstă de 35 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că persoana a intenţionat să părăsească Ucraina printr-un punct de trecere, însă nu a îndeplinit condiţiile legale de ieşire din ţară. La cercetări, cetăţeanul sârb a declarat faptul că a intenţionat să ajungă în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoana a fost preluată de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor. Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, a declarat purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

Certificat de competenţă fals cumpărat cu 50 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au demarat o serie de cercetări în ceea ce privește situația unui bărbat din Republica Moldova, în bagajul căruia s-a găsit un certificat de competenţă profesională fals.

În data de 04 ianuarie 2020, în jurul orei 17.46, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, a vrut să intre în țară ca pasager într-un autocar, cetățeanul din R. Moldova M.V., în vârstă de 44 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascuns în bagajul personal al lui M.V., un certificat de competenţă profesională, pe acesta fiind imprimată propria fotografie. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control în schimbul sumei de 50 euro şi intenţiona să-l folosească în vederea găsirii facile  a unui loc de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, potrivit purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie Denis Lazăr.

 Tutun aromat pentru narghilea, descoperit de polițiștii de frontieră gălățeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești, pe timpul unei misiuni spciale, au descoperit și confiscat nu mai puțin de 6 kilograme de tutun aromat pentru narghilea. Valoarea tutunului ajunge la peste 2.500 de lei.

În data de 04 ianuarie 2020, în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, care se aflau în timpul programului de serviciu au oprit pentru control, pe Drumul Național 26, în localitatea de frontieră Măstăcani – judeţul Galați, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, iar la volanul acestuia se afla un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 27 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care colegii noștri au descoperit în portbagaj șase pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate totală de 6.000 de grame. Persoana în cauză a declarat că intenționa să comercializeze pachetele cu tutun pentru narghilea pe raza municipiului Galați, pentru a obține venituri suplimentare. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a întregii cantități de bunuri, în valoare totală de 2.520 de lei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Adauga un comentariu