Local

Doi bărbați sunt cercetați de oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila pentru infracțiunea de braconaj piscicol

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi bărbați sunt cercetați de oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila pentru infracțiunea de braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila cercetează doi bărbați care au săvârși infracțiuni de braconaj piscicol. Oamenii legii au ridicat bunuri în valoare de 5.000 de lei care fac parte din dosar. Cei doi bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări în privința a doi bărbați care au sâvărșit infracțiuni de braconaj piscicol. Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 5.000 de lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila – I.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat pe brațul Vâlciu al fluviului Dunărea, două persoane, cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 41 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră, cu motor atașat și o plasă de nailon, cu care au capturat pește din speciile crap și mreană.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Ambarcațiunea, motorul atașat și unealta de pescuit, în valoare totală de 5.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost predat unei unități de profil pentru comercializare”, se arată în comunicatul transmis de autorități.

Trei bărbați au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce conduceau fără a avea acest drept

Trei bărbați au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi în timp ce conduceau fără a avea acest drept. Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehicul și  punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. Aceștia vor suporta consecințele faptelor sale.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au depistat trei bărbați care conduceau, deşi nu aveau acest drept. La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, P.A. cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat un document editat în limba rusă, despre care acesta a afirmat că este un permis de conducere pentru tractor. Deoarece documentul prezentat la control nu îi dădea bărbatului dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora  au stabilit faptul că P.A. nu a obținut dreptul de a conduce autoturisme.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care care nu poseda permis de conducere.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au oprit pentru control pe raza localităţii de frontieră Prisăcani, un ansamblu rutier format dintr-un tractor și două remorci care nu aveau aplicate niciun număr de înmatriculare sau înregistrare, condus de cetățeanul român M.G., cu cetăţenie română şi Republica Moldova,în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iaşi.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat faptul că remorcile nu sunt înregistrate pentru a circula pe drumurile publice, iar în urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că tânărul nu este posesorul unui permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehicul și  punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari- I.T.P.F. Iași, pe timpul unei acţiuni specifice, a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Trifești, un moped marca Piaggio Ciao, condus de cetăţeanul român V.V., în vârstă de 44 de ani.

La cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că mopedul nu este înregistrat, iar bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați.

Adauga un comentariu