Local

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii de frontieră după ce au săvârșit mai multe infracțiuni

Publicat: 28 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii de frontieră după ce au săvârșit mai multe infracțiuni

Doi bărbați sunt cercetați după ce au fost depistați de oamenii legii comițând ami multe infracțiuni. Unul dintre aceștia i-a încredințat un ansamblu auto celuilalt deși nu deținea permis de conducere. Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracţiunilor de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate,  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. Pe numele bărbaților au fost întocmite dosare penale și la începutul anuluitrecut.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari  efectuează cercetări pentru încredinţarea conducerii unui ansamblu auto, cu bună ştiință, unui bărbat care nu deţinea permis de conducere. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor doi au mai fost întocmite lucrări penale în luna februarie a anului trecut.

În data de 27 iulie  a.c., în jurul orei 16.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Trifeşti, un tractor marca NEW HOLLAND, ce tracta două remorci, una dintre ele neavând numere de înmatriculare.

Colegii noştri au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, constatând că este cetăţeanul român L.C., în vârstă de 46 ani. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că utilajul agricol aparţine cetăţeanului român O.I., în vârstă de 53 ani. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că remorca nu este înregistrată sau înmatriculată, iar L.C. nu are permis de conducere.

Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor doi au mai fost întocmite lucrări penale în luna februarie a anului trecut.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate,  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere”, se arată în comunicatul transmis de I.T.P.F. Iaşi.

Două persoane au fost depistate la controlul de frontieră cu permis necorespunzător și documente false

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și ucraineană, este cercetat de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier. Acesta conducea un ansamblu de vehicule deși permisul de conducere pe care îl deținea nu îi dădea acest drept. Un alt bărbat care se afla în același vehicul avea asupra sa mai multe acte care s-au dovedit a fi false. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetățenie, română și ucraineană, care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul și un altul, care călătorea împreună cu acesta, asupra căruia au fost descoperite trei certificate de înmatriculare și un certificat de competență profesinală, ce s-au dovedit a fi false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui microbuz marca Mercedes, ce avea atașată o semiremorcă, cetățeanul cu dublă cetățenie, română și ucraineană, L.G., în vârstă de 39, care călătorea împreună cu B.S., de asemenea cu dublă cetățenie, română și ucraineană, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul care conducea ansamblul rutier respectiv este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte acesta.

Totodată, în urma unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit asupra lui B.S., două certificate de înmatriculare pentru microbuzul și unul pentru remorca, în cauză, și un certificat de competență profesională, care nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Bărbatul asupra căruia au fost descoperite documentele false a declarat că le-a obținut de la un cetățean ucrainean, în schimbul sumei de 250 de euro, cu intenția de a le folosi pe teritoriul Turciei, întrucât în acestea era înscrisă o masă maximă autorizată, mai mare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați.

 

Adauga un comentariu