Local

Doi bebeluși grav bolnavi au fost transportați din Ucraina la Iași, urmând să fie preluați de alte spitale din România

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Astăzi, 14 martie, doi bebeluși, de 5 și respectiv 14 zile, prezentând probleme grave de sănătate au fost transportați de urgență la spitale din Timișoara și București.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), cei doi au fost transportați cu o ambulanță ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, unde au fost predați echipajelor SMURD de la fața locului.

Fetița de 14 zile a fost dusă cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, de unde a fost preluată de același elicopter SMURD, care a transportat-o în siguranță la Iași.

„Fetița de 14 zile nu este internată la noi (Spitalul de Copii din Iași), ci este în staționare cu medicul SMURD până ajunge avionul”, transmite managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, Alina Belu.

„Am transferat în incubator în elicopter fetița de 7 zile de la vama Siret la Iași și am ținut-o două ore la Spitalul Sf. Maria, până a venit avionul. Fetița a fost dusă la aeroport pentru a ajunge la București. E al doilea nou născut de astăzi din Ucraina. Primul nou-născut (fetița de 14 zile) a fost luat tot în incubator cu elicopterul și a fost dus la avionul care a venit pe aeroportul din Suceava”, a informat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București, a informat DSU.

Băiețelul de cinci zile a fost transportat cu un elicopter SMURD la aeroportul din Suceava, unde a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Băiatul a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Adauga un comentariu