Eveniment-Social

Doi elevi și un cadru didactic, infectați cu noul coronavirus. Trei școli cer ore exclusiv online, la Iași

Publicat: 27 oct. 2020
profesoara explică lecția unor elevi aflați în clasă cu mască
Elevi din Iași. confirmați cu noul coronavirus

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a 2 elevi şi a unui  cadru didactic, 3 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă.

Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU. 

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUSPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU CEL BUN”, IAŞI un elev 1 Clasa a II-a C
2 ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „GR. GHICA VODĂ”, IAŞI un elev 1 Clasa a III-a M8
3 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TITU MAIORESCU”, IAŞI un cadru didactic 7 Clasa pregătitoare G, Clasa a III-a F, 

Clasa a III-a G, Clasa a III-a H, Clasa a IV-a E, Clasa a IV-a F, Clasa a VII-a E

Solicitările de a trece la educația online, trimise pentru aprobarea CJSU. Astăzi au învățat online 132 de clase și 35 de școli: 33 din cauza incidenței îmbolnăvirilor din localitate, 1 prin elementele de organizare specifice și 1 din cauza îmbolnăvirii elevilor sau profesorilor.

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Situația cazurilor Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 27 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 9692 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 201 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3811 au fost externate (cu 42 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 211.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 27 octombrie 2020, erau ocupate 479 de paturi, din care 46 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 46, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infectioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Pascani, 4 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 15 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de fata mai este liber un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie. 

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 113 de paturi: un pat la Spitalul de Pneumologie, 13 paturi la Spitalul de Recuperare, 8 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul CF Iasi, 66 de paturi la Spitalul CF Pascani si 13 la Spitalul de Boli Infectioase.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 27 octombrie 2020, un număr de 2034 de persoane se află în izolare, iar 1297 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1263 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 5210 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 8264 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu