Local

Doi ieșeni, condamnați pentru tentativă de viol asupra unor minore, au scăpat de pușcărie! Unul dintre agresori trebuie să-i plătească uneia dintre victime daune morale de 10.000 de lei! (Exclusiv)

Publicat: 11 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi ieșeni condamnați pentru tentativă de viol asupra unor minore au scăpat de pușcărie Unul dintre agresori trebuie să-i plătească uneia dintre victime daune morale de 10.000 de lei Exclusiv
Judecătorii BEC la alegerile locale 2020 au fost aleşi

Doi minori ieșeni au fost condamnați de judecători pentru tentativă de viol! Cei doi băieți au scăpat de pușcărie, fiind pedepsiți cu suspendare sau sub supraveghere, din cauza faptului că, la rândul lor, sunt minori. Pe de altă parte, Ștefan A. a fost obligat să îi achite uneia dintre victime suma de 10.000 de lei, drept daune morale

Doi ieșeni au fost condamnați ieri de judecători, pentru tentativă de viol! Cei doi au scăpat de pușcărie, fiind minori. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au dispus condamnarea lui Ștefan A. și a lui Ionuț T.

„Instanța îi aplică inculpatului Ștefan A. măsura educativă a supravegherii pe durata maximă de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru tentativă de viol. Îl condamnă pe inculpatul Ionuț T. la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru tentativă de viol. Le interzice inculpaților, cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a se apropia la mai mult de 5 metri de persoanele vătămate pe o perioadă determinată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Daune morale de 10.000 de lei pentru tentativă de viol asupra uneia dintre minore

Pe lângă pedeapsa cu suspendare primită, Ionuț T. a fost obligat și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Consiliului Local Costuleni sau al Școlii Gimnaziale Costuleni.
Mai mult, judecătorii au admis acțiunea formulată de una dintre victimele minore, prin intermediul părinților ei.

„Instanța ia act că nici persoana vătămată S.T., nici reprezentanții săi legali nu au formulat cerere de constituire de parte civilă în cauză. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă B.A., asistată de reprezentanții legali și îl obligă în solidar pe inculpatul Ștefan A. cu părțile responsabile civilmente la plata sumei de 10.000 de lei către partea civilă B.A., cu titlu de daune morale”, au adăugat magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni.

De remarcat este faptul că sentința din acest dosar de tentativă de viol asupra unei minore nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ștefan A. și Ionuț T. au scăpat de pușcărie, după ce au fost acuzați de tentativă de viol asupra unor minore

Procesul celor doi minori ieșeni, Ștefan A. și Ionuț T., acuzați de tentativă de viol, a început pe 6 decembrie 2019. Conform procurorilor, cei doi minori ar fi încercat să întrețină relații sexuale forțate cu două minore.
Oamenii legii au precizat că, pe data de 21 aprilie 2019, Ștefan A. ar fi încercat să o violeze pe o minoră, B.A. De asemenea, anchetatorii ieșeni au susținut că, pe data de 10 august 2019, Ionuț T. ar fi încercat să o abuzeze sexual pe o altă minoră, S.T. Procurorii ieșeni au adăugat că incidentele au avut loc în localitatea Costuleni. În urma celor două incidente, familiile victmelor au formulat plângeri la Poliție. Oamenii legii au demarat ancheta și, astfel, au ajuns la cei doi minori, Ștefan A. și Ionuț T.

După audieri, la începutul lunii decembrie a anului trecut, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a celor doi minori, sub acuzația de tentativă de viol. Odată ajunși în fața judecătorilor, cei doi minori au fost pedepsiți la prima instanță pentru că ar fi încercat să abuzeze sexual minore. Mai mult, unul dintre ei a fost obligat la plata unor daune morale de 10.000 de lei către una dintre victimele minore. Acum, rămâne de văzut dacă cei doi minori vor contesta sentința, urmează ca instanța superioară să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu cei doi minori acuzați de tentativă de viol.

Adauga un comentariu