Local

Doi ieșeni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus, în ultimele 24 de ore

Publicat: 01 sept. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 24 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 46056 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 01 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 43.083 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 46 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au depistat  tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6 externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 948.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a efectuat 30 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 408825 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 218318 au fost vaccinate cu doza I și 190507 cu doza II. Pe data de 31 august 2021 au fost vaccinate 471 de persoane. Mentionam ca 373 persoane au primit doza I și 98 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 23354  de vaccinari, 239 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 468 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 01 septembrie 2021, sunt ocupate  95 paturi din care 12 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 7 paturi ATI:

  • 2 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 3 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 4 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 01 septembrie 2021, un număr de 255 de persoane se află în izolare, iar 181 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43565 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44111 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu