Eveniment-Social

Doi importanți universitari și artiști de la UNAGE Iași au relatat despre activitatea desfășurată, mediul academic muzical, medicul artistic și cultural, dar și despre Arta în vreme de pandemie, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
conf. univ. dr. Alexandru-Radu Petrescu respectiv dirijorul - conf. univ. dr. Bogdan Chiroşcă, ambii de la Universitatea Naţională de Arte George Enescu (UNAGE) din Iaşi au venit în Studioul BZI LIVE

Miercuri, 4 noiembrie 2020, la ora 15.00 a fost programat un moment media special! Din interiorul fascinantului şi fabulosului univers al Muzicii, într-o ediţie aparte în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE alături de universitarii şi artiştii – conf. univ. dr. Alexandru-Radu Petrescu respectiv dirijorul – conf. univ. dr. Bogdan Chiroşcă, ambii de la Universitatea Naţională de Arte George Enescu (UNAGE) din Iaşi! Alături de cei doi s-a dialogat despre activitatea pe care o desfăşoară, proiectele pe care le au, mediul academic muzical, mediul artistic şi cultural, aniversarea celor 160 ani de la fondarea Universității Naționale de Arte „George Enescu”, Arta în vreme de pandemie!

Conf. univ. dr Alexandru-Radu Petrescu, licenţiat în Muzică, specializarea Canto

Conf. univ. dr Alexandru-Radu Petrescu, licenţiat în Muzică, specializarea Canto. Acesta este profesor de Canto şi Regie de Teatru muzical! În 2010 obţine titlul de doctor în Teatru. Activitatea sa de creaţie artistică în domeniu muzical cuprinde o diversitate de roluri de opera, opereta şi spectacole pentru copii! De asemenea, cariera sa solistica cuprinde o varietate impresionantă de roluri în spectacole de opera şi operetă. Acesta este şi a fost implicat în numeroase proiecte educaţionale, culturale şi artistice de impact şi înaltă ţinută! În ultimii ani a coordonat şi iniţiat, în parteneriat cu Ateneul Naţional din Iaşi, Festivalul Opere lor Independente (FOI).

Conf. univ. dr. Bogdan Chiroşcă, Orchestra simfonică a Universității Naționale de Arte „George Enescu””din Iași

Avându-l ca dirijor pe conf. univ. dr. Bogdan Chiroşcă, Orchestra simfonică a Universității Naționale de Arte „George Enescu””din Iași este formată din studenți și masteranzi ai Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din departamentul de instrumente. Tinerii interpreți au în palmares apariții în cadrul Festivalului Internațional al Educației (între 2011 și 2015), precum și în toate edițiile Festivalului! Conf. univ. dr. Bogdan Chiroşcă este unul dintre cei mai valoroşi dirijori şi muzicieni ai noii generaţii, colaborând inclusiv cu orchestra simfonică din Botoşani dar şi cu cea a Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi! Trebuie menţionat ca acesta a încântat şi impresionat publicul prin numeroasele reprezentaţii pe care le-a coordonat şi dirijat!

Aşadar, în Studioul BZI LIVE va avea loc o emisiune-dialog plină de substanţă, emoţie vibrantă şi rigoare academică, culturală şi muzical ce nu trebuie ratată!

Adauga un comentariu