International

Doi pacienți depistați pozitiv cu coronavirus au fost uciși de un medic

Publicat: 22 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi pacienți depistați pozitiv cu coronavirus au fost uciși de un medic
Un medic care monitoriza starea de sănătate a mai multor pacienți infectați cu coronavirus este acuzat că pe doi dintre pacienți i-ar fi omorât.

Un medic care monitoriza starea de sănătate a mai multor pacienți infectați cu coronavirus este acuzat că pe doi dintre pacienți i-ar fi omorât. Cum a explicat medicul gestul?

Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime la nivel mondial, iar dacă cei mai norocoși reușesc să facă o formă ușoară a bolii, alții ajung în stare gravă la spital, având nevoie să fie internați în secțiile de terapie intensivă (ATI) și să fie monitorizați în permanență de medici.

Doi pacienți depistați pozitiv cu coronavirus au fost uciși de un medic

În plină pandemie de coronavirus, un caz petrecut în Germania a reușit să facă rapid înconjurul lumii. Un medic german este acuzat că ar fi omorât doi pacienți infectați cu coronavirus, aflați în stare gravă. Din primele informații se pare că medicul german ar fi folosit injecția letală în cazul celor doi bolnavi, motivând că a făcut acest gest pentru a le curma suferința, având în vedere că starea de sănătate a pacienților era una foarte gravă.

Se pare că medicul în vârstă de 44 de ani ar fi recunoscut deja una dintre crime, acesta spunând că ar fi folosit injecția letală după ce a primit acordul familiilor bolnavilor. În Germania, pacienții grav bolnavi au la dispoziție posibilitatea de a-și pune capăt zilelor, aceștia putând să le ceară medicilor să folosească injecția letală, potrivit observatornews.ro.

Cu toate acestea, medicul de la Spitalul Universitar din Essen a fost supendat din funcție și arestat, poliția germană acuzându-l că i-a ucis pe cei doi pacienți infectați cu coronavirus, în vârstă de 47 și 50 de ani. Ancheta este în plină defășurare, oamenii legii urmând să facă cercetări pentru a vedea cum s-a întâmplat totul și dacă într-adevăr rudele pacienților au fost informate de medic.

Deși bolnavilor în stare gravă li se permite să își pună capăt vieții, autoritățile consideră că acest caz este unul suspect, având în vedere că nu este clar dacă pacienții cărora medicul le-a administrat injecția letală și-au putut exprima dorința în această situație.

Adauga un comentariu