BZI LIVE

Doi români, relatează cum este să îți dedici viața și cariera unor domenii cu adevărat interesante, doar în Studioul BZI LIVE – FOTO/VIDEO

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 20 noiembrie 2019, la ora 13.00, în Platoul BZI LIVE a fost programată o emisiune cu doi români care își dedică viaţa și cariera unor domenii cu impact special pentru noi toți! În această perioadă au organizat evenimente aparte. Este vorba de prof. univ. dr. Romeo Cozma (Universitatea Națională de Arte George Enescu) și coordonator la Clubul de muzică uşoară Richard Oschanitzky şi Petran Paveliuc, profesor coordonator la Clubul chitară clasică şi electrică. Cei doi desfășoară o activitate interesantă, atractivă, spectaculoasă şi activă la Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași. Despre toate acestea, doar în emisiunea aparte BZI LIVE.

Cea de-a XII-a ediție a „Iași Guitar Festival”

De arătat că, Petran Paveliuc a organizat cea de-a XII-a ediție a „Iași Guitar Festival”. Asta prin Clubul de chitară clasică și electrică. El este coordonat de referentul Petran Paveliuc. Activitățile au inclus Concursul Național de Chitară Electrică. Aici, concurenții au avut vârstele cuprinse între 11 și 18 de ani. Aceștia a trebuit să cunoască noțiuni de bază din tehnicile cele mai folosite de chitariști. Premiile oferite de organizatori au fost: premiul I – Amplificator Handmade marca Viorel Fârtat, premiul ÎI – 300 lei și premiul III – 200 lei. Pe de altă parte, a fost programat și concertul live blues-rock „Rareș Toatu”. Acesta a fost declarat „Cel mai bun chitarist al anului 1987” în România și „Cel mai bun chitarist al anului 1992” în Ungaria.

Gala Laureaților și FICS Pop Orchestră, concert 25 ani de jazz/pop la UNAGE

În încheiere a avut loc Gala Laureaților. Invitați speciali: Andrei Țăbârnă și Ștefan Măgirescu, câștigătorii concursului de chitară electrică ediția 2018. În plus, FICS Pop Orchestra a programat un concert. Acesta a fost intitulat „25 ani de jazz/pop” la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Concertul aniversar a fost susținut studenții și absolvenții specializării „Compoziție Jazz și Muzică Ușoară” a Universității de Arte. Invitați speciali: compozitorul și profesorul Viorel Munteanu, prof. univ. dr. Romeo Cozma și Andrei Țăbârnă.

Festivalul Zilele Clubului de Muzică Richard Oschanitzky

Mai departe, în perioada 20-21 noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților Iași organizează un nou eveniment, alături de Clubul de Muzică Richard Oschanitzky. Partener este Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași. Este vorba despre organizarea celei de-a XII-a ediții a Festivalului „Zilele Clubului de Muzică Richard Oschanitzky. „În cadrul festivalului se vor aniversa 80 de ani de la nașterea muzicianului Richard Oschanitzky (1939-1979), 40 de ani de la înființarea Clubului de Muzică «Richard Oschanitzky» (1979-2019). Sunt și 25 de ani de la înființarea Clasei de jazz a Universității Naționale de Arte «George Enescu» din Iași”, a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților.

Aniversarea a 80 de ani de la nașterea muzicianului Richard Oschanitzky

Triplă aniversare va fi o întâlnire în timp și spațiu între membrii mai vechi și mai noi ai cluburilor. Asta împreună cu invitați de seamă. Scopul este de a rememora și a aduce în atenția publicului personalitatea și creația ilustrului muzician Richard Oschanitzky. Astfel, în sala „Achim Stoia” a Universității de Arte va fi avea loc colocviul cu tema „Destinul unui geniu – Richard Oschanitzky”. Cu această ocazie va fi proiectat un documentar video cuprinzând înregistrări și interviuri cu marele muzician. „De asemenea, va fi lansat CD-ul «Muzica filmelor noastre – Richard Oschanitzky», realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România. Evenimentul va fi moderat de realizatorul radio-tv Alex Vasiliu și îi va avea ca invitați pe Ileana Popovici și Florian Lungu”, a precizat și Romeo Cozma, referent cultural Casa de Cultură a Studenților.

Live Jazz în Iași

Joi, 21 noiembrie, se va derula momentul „Live Jazz în Iași”. Concertul este programat joi, 21 noiembrie, ora 19:00, la Sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură. Accesul în sală se face pe bază de invitație. Aceasta se poate ridica de la Agenția de Bilete de la Casa de Cultură a Studenților din Iași. Toate acestea, alături de profesorii Petran Paveliuc și Romeo Cozma, doar în Studioul BZI LIVE.

Adauga un comentariu