National

Doi soți au căzut pe Valea Caraimanului în timp ce se aflau în drumeție împreună cu fiul lor minor

Publicat: 27 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi soți au căzut pe Valea Caraimanului în timp ce se aflau în drumeție împreună cu fiul lor minor
Doi soți au căzut pe Valea Caraimanului în timp ce se aflau în drumeție împreună cu fiul lor minor

Doi soți au căzut în acestă după amiază pe Valea Caraimanului în timp ce se aflau în drumeție împreună cu fiul lor minor. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD.

Acțiune în plină desfășurare pentru salvarea a doi turiști căzuți pe Valea Caraimanului.

Doi soți au căzut pe Valea Caraimanului în timp ce se aflau în drumeție

Doi soți din Fetești, au încercat să urce pe munte cu fiul lor minor. Când au ajuns într-o zonă în care se afla zăpadă, femeia a alunecat. Bărbatul a încercat să o prindă, însă, a alunecat și el împreună cu soția sa, mai bine de câțiva zeci de metri, chiar dacă aceștia erau echipați corespunzător. Cei doi s-au oprit din alunecare abia în momentul în care porțiunea de zăpadă s-a terminat.

Femeia a suferit o fractură de membru inferior, iar soțul ei s-a ales cu fractura de femur și un umăr dislocat.

Victimele au primit îngrijiri de la salvamontiștii din Bușteni si Prahova, iar acum sunt scoase cu ajutorul unui echipaj Aero-SMURD.

Alpinistul maghiar Suhajda Szilárd, dispărut pe Everest

Nicio veste despre alpinistul maghiar Suhajda Szilárd de mai bine de 20 de ore, scrie presa din Ungaria, care i-a urmărit expediția pe Everest. Alpinistul maghiar și-a propus să cucerească cel mai înalt vârf de munte fără nici un ajutor extern, însă de mai bine de douăzeci de ore, semnalul său GPS nu mai funcționează. Dispozitivul său a trimis ultima dată un semnal undeva între 8.700 și 8.795 de metri.

Soția alpinistului a vorbit ultima dată cu el ieri, când i-a comunicat că este bine și poate ajunge pe cel mai înalt vârf de munte din lume. Conform ultimelor date, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple miercuri seara, dar nu se știe dacă Suhajda Szilárd a reușit să ajungă la destinație, relatează hirado.hu.

Între timp, șerpașii au plecat în căutarea alpinistului maghiar, dar până la acest moment nu l-au găsit.

„Ziua exactă în care voi părăsi tabăra de bază va fi determinată de prognoza meteorologică, dar, din fericire, există deja un moment ideal, o fereastră meteo pentru urcarea vârfului”, a spus Szilárd Suhajda despre Muntele Everest într-un videoclip publicat cu câteva zile în urmă. El a părăsit tabăra de bază sâmbătă seara, îndreptându-se către cel mai înalt vârf de munte din lume.

Adauga un comentariu