Local

Doi soți din Iași s-au ales cu dosar penal după ce au făcut cumpărături și au „uitat” să plătească! Ce au sustras tinerii

Publicat: 02 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Doi soți din Iași s-au ales cu dosar penal după ce au făcut cumpărături și au uitat să plătească Ce au sustras tinerii
Dulciuri și articole de igienă, furate de doi ieșeni

Doi ieșeni au fost condamnați la 1 an de închisoare cu suspendare după ce au furat produse în valoare de câteva sute de lei din hipermarket-ul Auchan. Se pare că Alina și Mihai D. au făcut mai multe cumpărături și ar fi ieșit din magazin fără să plătească la aparatele speciale de plată, declarând ulterior că, fiind plecați în Anglia, nu au știut cum se plătește în România

Indivizii au fost opriți de agentul de securitate, fiind la un pas să plece cu un taxi. Cumpărăturile efectuate valorau aproximativ 530 de lei.

Dulciuri și articole de igienă, furate de doi ieșeni

Totul a avut loc la data de 15.12.2018, când doi ieșeni, soț și soție, au decis să meargă la cumpărături în hipermarket-ul Auchan din zona Palas Mall. Au achiziționat mai multe bunuri, au trecut cardul o singură dată prin aparat, după care au fost opriţi de o angajată a magazinului care le-a spus că bunurile nu au fost plătite.

„Cei doi au intrat în magazin și au luat de pe raft mai multe produse alimentare, respectiv o sacoșă, 3x Dove cashmere, 1x Dove deodorant, 1x capsule Ariel, 1x deodorant Dove men, 4x M&M, 1x brânză burduf, 1x Kinder mini, 1x Milka mix cutie, 1x Toffiffee, 1x prietenii ciocolatei, spată de porc, 1x cofrag de ouă, ceafă de porc, scăricică de porc, cotlet de porc fără os, 2x Kinder chocolate, 1x Kinder felie de lapte, 1x Kinder chocolate, 1x Milka snowbites, 1x căciulă, cizma Minnnie, 1x Kinder chokobons, smarties tree dec, 1x pampers baby sensitive,1x Rafaello, trimmer nas și urechi, 1x Cocolino, 1x Nutella cremă alune, celebrations standard, 1x lapte semidegresat, 1x Pepsi twist”, precizau anchetatorii.

După ce s-au aprovizionat cu dulciuri, dar și cu articole de igienă, au mers la roboții tip „Self Pay”, însă au uitat să plătească.

„Alina D. a declarat faptul că înainte de asta a luat și un set de covorașe de baie pentru o vecină, motiv pentru care, când au ajuns în dreptul casei de marcat, a cerut să se emită două bonuri fiscale. În continuare, cei doi s-au îndreptat către casele Poka pentru a achita produsele și astfel s-au poziționat în dreptul acesteia, urmând a efectua plata, iar Mihai se afla în spatele ei, având sacoșele cu cumpărături asupra sa. Inculpata a scanat prima dată bonul cu valoarea cea mare, dorind să achite cu un card bancar emis de banca din Italia, însă pe care nu avea fonduri suficiente, lucru despre care aceasta a declarat că nu avea cunoștință și că pe ecran nu ar fi apărut vreo eroare, emițându-i-se totuși un bon căruia nu i-a dat importanță. Ulterior a scanat și celălalt bon, care de această dată a fost achitat cu un alt card, despre care susnumita a declarat că aparține vecinei căreia i-a cumpărat covorașele”, adăugau anchetatorii.

Prinși de agentul de pază, după ce au făcut cumpărături

Îndreptându-se spre ieșire, aproape de stația de taxiuri, au fost opriți de agentul de pază, care le-a cerut bonul fiscal ce trebuia emis de aparat.

„Cei doi s-au îndreptat ulterior către ieșirea din magazin, inculpata fiind cea care a scanat bonul, însă a declarat că nu își mai amintește pe care dintre ele. În momentul în care au părăsit magazinul și au ajuns în zona taxiurilor, având asupra sa sacoșele, a fost oprit de către un agent de securitate care i-a cerut să îi prezinte bonul aferent cumpărăturilor, însă nu deținea un asemenea bon. I-a spus acestuia că plata a fost făcută cu un card, neeliberându-se însă nicio hârtie. Dat fiind faptul că inculpata s-a urcat deja într-un taxi și a fost lăsată să plece, bărbatul a fost cel care fost condus în camera de interpelare, fiind anunțate organele de poliție.

Produsele sustrase din supermarket-ul Auchan, în valoare de 529.30 lei, au fost predate reprezentantului magazinului, prejudiciul fiind recuperat”, menționau anchetatorii.

Comentarii
Adauga un comentariu