Prima pagină » Actualitate » Doliu imens în fotbalul românesc! A murit la vârsta de 78 de ani
Doliu imens în fotbalul românesc! A murit la vârsta de 78 de ani

Doliu imens în fotbalul românesc! A murit la vârsta de 78 de ani

23 apr. 2024, 17:00, 1 ,
în Actualitate

Portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu a murit la vârsta de 76 de ani. El a apărat buturile echipei între 1967 și 1975, notează GSP.ro.

Născut pe 2 ianuarie 1948, a apărat poarta echipei din Bănie între 1967 şi 1975, după care a mai evoluat la Dinamo Slatina. El a avut şi şase selecţii în echipa naţională Under-23 a României.

A murit portarul cu care Craiova a câștigat primul titlu

Florin Oprea a obținut titlul de „Cetăţean de onoare al Craiovei” anul trecut. El a primit rolul de „ambasador al Universității Craiova” și a dat lovitura de începere la partida din ultima etapă a sezonului trecut, cu Sepsi. A fost vicecampion în 1973, a jucat finala Cupei României în 1975 și a fost căpitan al echipei naționale U21. De asemenea, a făcut parte din lotul olimpic al României.

Craiova a pierdut dramatic titlul în 1973, însă un an mai târziu a „spart gheața” și a obținut primul trofeu din istorie. Ilie Balaci, supranumit „Minunea Blondă”, a fost coleg cu Florin Oprea. Mircea Chivu, tatăl lui Cristian, a fost și el un jucător important în acea echipă legendară.

Comuncatul clubului

Florin Oprea, fostul mare portar al “Campioanei Unei Mari Iubiri” și ambasador al Științei, a plecat dintre noi în această dimineață.

Nu îl vom uita niciodată pe goalkeeper-ul care a apărat poarta Științei la primul titlu de campioană.

Universitatea Craiova este alături de familia îndoliată.

Dumnezeu să-l ierte!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`