International

Doliu în baschetul mondial. A murit în timpul antrenamentului, la numai 27 de ani – VIDEO

Publicat: 07 aug. 2020
doliu
Doliu în baschetul mondial

Baschetbalistul Michael Ojo, legitimat la Steaua Roşie Belgrad, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 27 de ani, după ce a suferit un atac de cord, relatează presa internaţională.

Potrivit Le Figaro, sportivul s-a prăbuşit în timpul unui antrenament individual, scrie news.ro.

El a fost transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Michael Ojo, născut în 1993 în Nigeria, a jucat în perioada 2012-2017 pentru echipa Universităţii Florida State. În intervalul 2017-2018, el a evoluat pentru FMP (Belgrad), iar din 2018 a fost legitimat la Steaua Roşie.

Un fost campion de lupte libere a murit din cauza coronavirusului

Fostul campion bulgar de lupte libere Nikolai Şterev (categoria 125 kg) a încetat din viaţă la vârsta de 33 de ani, în urma infectării cu Covid-19, a anunţat Federaţia bulgară de specialitate într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP, scrie agerpres.ro.

Câştigător al turneului internaţional „Dan Kolov” în 2011 şi campion al Bulgariei în 2018, el a fost spitalizat în stare gravă pe data de 19 iunie.

În 2019, el a pus punct cariere sportive după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping şi a fost suspendat patru ani.

Nikolai Şterev era fiul lui Simeon Şterev, fost campion mondial şi triplu campion european, şi el infectat cu coronavirus, dar care se afla miercuri în stare stabilă.

Câştigător al turneului internaţional „Dan Kolov” în 2011 şi campion al Bulgariei în 2018, Nikolai Şterev a fost spitalizat în stare gravă pe data de 19 iunie. În 2019, el a pus punct cariere sportive după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping şi a fost suspendat patru ani.

Nikolai Şterev era fiul lui Simeon Şterev, fost campion mondial şi triplu campion european, şi el infectat cu coronavirus, dar care se afla miercuri în stare stabilă. Nu este primul caz de sportiv, aflat într-o stare de sănătate bună, care este ucis de complicațiile date de coronavirus.

Alți sportivi uciși de coronavirus
La sfârșitul lunii mai, fotbalistul Deibert Roman Guzman (25 de ani), jucătorul clubului Universitario Beni, din Bolivia, a murit și el din cauza coronavirusului. Moartea lui Roman Guzman a provocat un șoc puternic în Bolivia, după cum au relatat jurnaliștii de acolo, mai ales că și tatăl, Belisario Roman, dar și unchiul acestuia, Luis Carmelo Roman, alături de care locuia în aceeași casă, au avut parte de același destin tragic.

Și un bodybuilder celebru din China, care locuia în Wuhan, epicentrul epidemiei cu Coronavirus, a murit. Acesta a refuzat vehement să poarte masca de protecție, continuând să meargă la sală deși a fost avertizat că riscurile sunt extrem de mari. Qiu Jun era văzut adesea în parcul Zhongsan, din Wuhan, unde făcea exerciții mai multe ore pe zi. A continuat cu acest obicei chiar și în momentul în care orașul devenise pustiu din cauza amenințării coronavirusului.

Adauga un comentariu