Prima pagină » Actualitate » Doliu în biserica ortodoxă! Un mare duhovnic a murit chiar de Înălțarea Domnului
Doliu în biserica ortodoxă! Un mare duhovnic a murit chiar de Înălțarea Domnului

Doliu în biserica ortodoxă! Un mare duhovnic a murit chiar de Înălțarea Domnului

14 iun. 2024, 11:31,
BZI.ro, în Actualitate

Este mare doliu în biserica ortodoxă. Un mare duhovnic a murit chiar de Înălțarea Domnului. Părintele Alecu Amarinei a trecut la cele sfinte.

Un mare duhovnic a murit chiar de Înălțarea Domnului

În dimineața zilei de 13 iunie 2024, chiar de Înălțarea Domnului, comunitatea religioasă din Piatra-Neamț a pierdut o figură deosebit de importantă și iubită.

Părintele Alecu Amarinei a slujit la Biserica Cuvioasa Parascheva din cartierul Dărmănești, a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă o moștenire spirituală semnificativă și multe suflete îndurerate.

Părintele Alecu Amarinei s-a născut pe 30 iunie 1955, în Buhalnița (Hangu), și a dedicat mai bine de 28 de ani slujirii credincioșilor de la Biserica „Cuvioasa Parascheva”.

Pe parcursul anilor, a fost cunoscut nu doar pentru devotamentul său față de Dumnezeu și comunitate, ci și pentru empatia și compasiunea cu care îi înconjura pe cei aflați în nevoie.

Deși părintele suferea de mai multe afecțiuni cardiace, cea mai mare suferință a sa a fost pierderea soției, survenită în urmă cu aproape două luni. Această durere profundă și-a pus amprenta asupra sănătății sale fragile, grăbindu-i trecerea la cele veșnice.

Părintele Alecu Amarinei va fi înmormântat în curtea bisericii pe care a slujit-o cu atâta dăruire, alături de iubita sa soție. Acest gest simbolic reprezintă o unire eternă a celor doi, care au fost mereu împreună în viață și vor rămâne împreună și dincolo de ea.

Mesaj transmis pentru părintele Alecu Amarinei

Părintele Alecu Amarinei a murit, iar cei care l-au cunoscut îl descriu ca fiind „preot, duhovnic, sfătuitor, părinte, prieten și fierbinte rugător pentru păcatele noastre cu care adesea l-am împovărat”.

„În zi de praznic luminat, de Înălțarea Domnului, în anul 2024, s-a ridicat la Ceruri sufletul părintelui nostru mult iubit, Alecu Amarinei. Întâlnirea părintelui cu Dumnezeu întru bucuria veșnică a mântuirii nu se putea face decât într-o zi cu o așa însemnătate creștină, căci astăzi Domnul ne-a dat dovadă vie că vom deveni cetățeni ai Raiului, arătându-ne iubire infinită.

Flacără puternică a dragostei ne-a fost și părintele Alecu în viețuirea din această lume, căci cu imensă dăruire l-a sprijinit pe părintele Dragoș Munteanu la zidirea unei catedrale, cu devotament a păstorit timp de aproape 30 de ani pe enoriașii din Parohia «Sfânta Cuvioasă Parascheva» din Piatra-Neamț, dar și pe toți care-i cereau sfat și ajutor, cu blândețe și erudiție i-a îndrumat pe tinerii seminariști, cu imensă bunătate ne-a fost preot, duhovnic, sfătuitor, părinte, prieten și fierbinte rugător pentru păcatele noastre cu care adesea l-am împovărat, dar cu aceeași puternică dragoste și-a zidit și o frumoasă familie, alături de presvitera Iuliana, care de curând a plecat la Domnul, lăsându-l pe părintele nostru drag atât de trist și de îndurerat.

Ultimii ani au fost grei și copleșitori, însă părintele a ieșit mereu învingător, căci Dumnezeu i-a dăruit și o vastă înțelepciunea, o râvnă puternică în rugăciune și o încredere tare, care-l făceau adesea să îmbrace într-o notă veselă greutățile destinului.

Astăzi părintele ne-a lăsat cu amintiri neprețuite și a plecat să regăsească izvorul dragostei: pe cea cu care a trăit frumos aproape 45 de ani din viața pământească și pe Dumnezeu, cel cu care va petrece pentru totdeauna în viața veșnică.

Sărut dreapta, Părinte Alecu! Ne veți lipsi la fiecare Sfântă Liturghie, la fiecare sărbătoare, în fiecare post la scaunul de spovedanie, la fiecare eveniment minunat din viețile noastre, dar vă vom purta pentru eternitate în suflet și în rugăciune! Știm că ne veți privi din slava cerească și vă veți ruga pentru noi, cum ați făcut mereu!“, se arată într-un mesaj după ce un mare duhovnic a murit chiar de Înălțarea Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *