International

Doliu în Coreea de Nord. Kim Jong Un a purtat sicriul mentorului său – VIDEO

Publicat: 23 mai 2022
kim-jong-un
Agenţia nord-coreeană de presă KCNA a difuzat fotografii cu Kim purtând sicriul mareşalului alături de alţi responsabili ai regimului

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat duminică, 22 mai, la funeraliile mareşalului Hyon Chol Hae. Liderul Coreei de Nord a purtat el însuși sicriul acestui înalt militar care a fost mentorul său, au relatat luni media de stat, potrivit AFP.

Se presupune că mareşalul Hyon a jucat un rol crucial în pregătirea tânărului Kim Jong Un pentru conducerea Coreii de Nord înainte de decesul din 2011 al tatălui său Kim Jong Il, de care a fost un apropiat.

Au apărut fotografii cu liderul nord-coreean purtând sicriul mentorului său

Agenţia nord-coreeană de presă KCNA a difuzat fotografii cu Kim purtând sicriul mareşalului alături de alţi responsabili ai regimului.

Liderul „şi-a reprimat cu greu durerea după această mare pierdere”, a transmis KCNA. Apoi, el „a aruncat pământ peste rămăşiţele” înaltului oficial militar, „pe care îl respecta profund şi îl preţuia mult”.

Kim Jong Un a asistat la funeralii fără mască, deşi Coreea de Nord este lovită în prezent de un val epidemic de COVID-19.

Val epidemic de COVID-19 în Coreea de Nord

Un număr total de 167.650 de noi cazuri de „febră”, conform denumirii folosite de autorităţi, au fost înregistrate luni, în scădere puternică faţă de vârful de circa 390.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută.

Boala a făcut 68 de morţi de când autorităţile au recunoscut existenţa sa la 12 mai.

Conform KCNA, epidemia este „sub control”. Însă experţii pun la îndoială această afirmaţie, în contextul în care cei 25 de milioane de nord-coreeni nu sunt vaccinaţi, iar sistemul de sănătate al ţării este unul dintre cele mai proaste din lume.
Adauga un comentariu