National

Doliu în fotbalul arădean. A murit înecat, la doar 19 ani: „Prea cu bun simț pentru sportul ăsta”

Publicat: 22 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în fotbalul arădean. A murit înecat la doar 19 ani Prea cu bun simț pentru sportul ăsta
Jorge Dos Santos a murit. A fost jucător la mai multe echipe de fotbal din Europa

Fotbalul arădean, lovit de o nouă tragedie, chiar în weekendul în care s-a desfășurat prima ediție a Memorialului Ionuț Popa. Dănuț Radu a murit înecat, la doar 19 ani.

Se pregătea să susțină examenul de bacalaureat și visa că într-o bună zi va deveni una dintre figurile marcante ale fotbalului arădean. Avea toate șansele să reușească, numai că un gest imprudent l-a obligat să-și continue cariera în Ceruri.

Se întâmpla vineri, 18 iunie, în clipa în care Dănuț Radu s-a aventurat, alături de câțiva prieteni, în largul lacului Ghioroc și nu a mai putut găsi drumul spre mal. În ciuda încercărilor repetate de a-i reda bătăile inimii, echipajele medicale ajunse la fața locului s-au văzut nevoite să constate decesul.

Vestea i-a lăsat fără cuvinte pe antrenorii care i-au ghidat primii pași în sportul rege. Nu era doar unul dintre cei mai talentați mijlocași dreapta ai noului val arădean, ci și un tânăr cu foarte mult bun simț. Poate chiar prea mult pentru lumea asta, în care trebuie „să dai din coate, să te ridici peste alții, să te afirmi”, cum remarca Leo Pința, tehnicianul sub comanda căruia și-a început junioratul.

Tragedie în fotbalul românesc. Dănuț Radu a murit înecat, la doar 19 ani
În 2019, după o scurtă experiență în lotul celor de la CS Ineu, Dănuț Radu s-a intors acasă, la Viitorul Arad, însă o accidentare destul de gravă l-a împiedicat să-și continue ascensiunea. Se refăcuse între timp, aștepta examenul de bacalaureat și spera să lupte din nou pentru visul său, numai că soarta a avut alte planuri.

În urma sa rămân lacrimile de durere ale părinților, prietenilor, antrenorilor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut. „Nu-mi vine să cred că astăzi vorbim despre Dănuț la trecut, era un băiat atât de bun și cuminte, jos pălăria. Am început să-l antrenez la 7 ani, calitățile sale s-au văzut de mic copil.

Câteodată îmi părea, însă, că e prea cuminte, prea cu bun simț, pentru sportul ăsta unde trebuie să dai din coate, să te ridici peste alții, să te afirmi. Acum trei săptămâni, parcă, m-am întâlnit cu mama sa, mi-a spus că băiatul e bine, că și-a revenit complet după accidentarea la genunchi și se pregătește de BAC.

Nu a mai apucat săracul de el să pășească cu adevărat în viață. Dumnezeu să-l aibă în paza Lui și sincere condoleanțe familiei sale”, a declarat, vizibil afectat de cele întâmplate, Leontin Pița, primul antrenor din scurta carieră a regretatului fotbalist arădean.

Adauga un comentariu