National

Doliu în fotbalul românesc. Remus Câmpeanu a murit

Publicat: 04 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în fotbalul românesc. Remus Câmpeanu a murit
Christophe Revault, titular la PSG în meciul istoric cu Steaua, din 1997, a murit

Este zi de doliu în fotbalul românesc care l-a pierdut pe Remus Câmpeanu – fost fotbalist și antrenor. Legenda echipei Universitatea Cluj s-a stins la vârsta de 82 de ani. În urmă cu doar o săptămână, fostul mare fotbalist își pierduse soția și se pare că nu a putut sta prea mult fără ea.

A murit Remus Câmpeanu de la U Cluj

Remus Câmpeanu a scris istorie pentru Universitatea Cluj, el fiind autorul golului care a adus singurul trofeul din istoria U Cluj. Potrivit GSP.ro, pe 11 iulie 1965, după victoria cu 2-1 în defavoarea echipei Dinamo Pitești, a fost purtat de brațe de clujeni care l-au tratat ca pe un adevărat erou.

„Clujul are farmecul lui: cine vine și lucrează aici, dacă pleacă, va avea un gol în stomac că va părăsi orașul! Clujul are ceva ce nu e palpabil, nu știi de ce iubești Clujul, e ca dragostea… Cam așa e și Universitatea Cluj. Când vezi copiii care cântă „Haide U!”, deși nu pricep prea mult din fotbal, nu ai cum să nu îndrăgești echipa. Bine, acest club e ceva aparte, scuzați-mi subiectivismul”, declara Remus Câmpeanu.

A spus întotdeauna că a muncit și nu a fost miliardar, ci om de omenie. Remus Câmpeanu spunea cu mândrie că a fost copil de mingi și că nu a căzut niciodată în tentația banului sau a plăcerilor efemere.

Câmpeanu – președintele Șepcilor Roșii

Remus Câmpeanu a fost președinte al Șepcilor Roșii între anii 1974 și 1989, după care a ocupat mai multe funcții onorifice în cadrul clubului.

Pentru Universitatea Cluj pe care a iubit-o atât de mult, Remus Câmpeanu a adus 328 de meciuri și 3 goluri.

Cei care l-au cunoscut de plâng pierderea lui. Iată mesajul de condoleanțe din partea Universității Cluj:

„Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965. După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.

Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”, Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Adauga un comentariu