International

Doliu în lumea artistică! A murit părintele stand-up-ului modern

Publicat: 27 oct. 2021
Aflăm astăzi, cu mare durere în suflet, că a plecat dintre noi un mare artist al stand-up-ului modern

Tot mai multe tragedii au fost semnalate în ultima perioadă. O mulțime de persoane celebre, oameni care au scris istorie cu talentul lor au plecat din această lume. Aflăm astăzi că a plecat dintre noi și părintele stand-up-ului modern, după o viață petrecută pe scenă.

A murit Mort Sahl

Aflăm astăzi, cu mare durere în suflet, că a plecat dintre noi un mare artist al stand-up-ului modern. A devenit și mai cunoscut și s-a bucurat de mare succes de când a ironizat numeroși președinți americani, de la Dwight Eisenhower la Donald Trump.

Vestea tristă a fost făcută de o prietenă a comediantului, care a spus presei că Mill Valley a murit în California, la venerabila vârstă de 94 de ani. Aceasta nu a indicat și cauza morții acestuia și nici măcar data exactă. În plus, nu a dat nici detalii despre înmormântare, dar probabil că familia va reveni cu informații despre acest aspect.

Despre Sahl se știe că a găzduit și prima ediție a Premiilor Grammy în 1959 și Gala Oscar din același an. Mai apoi a început să facă spectacol în cluburile de pretutindeni și a adunat o mulțime de fani. Mort Sahl a cochetat și cu actoria, pentru că a jucat și în câteva filme. De altfel, a apărut în talk show-ul lui Johnny Carson, „The Tonight Show”, de la NBC, unde aduna o mulțime de oameni care îl urmăreau cu drag.

Actorul a decis să ia o pauză de la activitatea lui, dar ulterior a revenit în atenția fanilor și nu s-a mai despărțit de scenă. Chiar şi după împlinirea vârstei de 90 de ani, Sahl a continuat să joace săptămânal la un teatru din apropierea locuinţei lui din Mill Valley, California, unde a dat tot ce a avut mai bun. Spectacolele sale erau transmise în direct pe internet și o mulțime de oameni le urmăreau.

Comentarii
Adauga un comentariu