International

Doliu în lumea cinematografiei. Un dintre actrițele îndrăgite din sitcom-ul „Friends” a decedat

Publicat: 04 iun. 2020

Actriţa americană Mary Pat Gleason, care a jucat rolul infirmierei antipatice Sizemore din „Friends” s-a stins din viață la 70 de ani. Vedeta se lupta de o perioadă bună cu cancerul. Şi-a făcut debutul în anii 1980 în serialul „Texas”. A devenit cunoscută telespectatorilor din serialul „Mom”, de la CBS. A mai apărut în episoade din „The Blacklist” şi „American Housewife” în ultimii ani, precum şi în „WTF 101”, scrie CNN. Gleason a jucat în „Friends”, unde interpretează în al patrulea episod din primul sezon o foarte antipatică infirmieră Sizemore. Mai recent, ea a jucat în „Sex and the City”, „Malcom”, „Grey’s Anatomy” sau „Desperate Housewives”, unde o interpretează pe Elenora Butters, profesoara copiilor Scavo.

 

Serialul „Friends”

Friends este un sitcom american creat de David Crane și Marta Kauffman, care a fost difuzat pe postul american NBC din 22 septembrie 1994 până pe 6 mai 2004. Serialul se concentreazǎ asupra vieților unui grup de prieteni din cartierul Manhattan, New York. Serialul a fost produs de compania Bright/Kauffman/Crane Productions, în asociere cu Warner Bros. Television. Producǎtorii executivi inițiali au fost Crane, Kauffman și Kevin S. Bright, mulți alții fiind promovați în sezoanele următoare.

Filmările pentru serial au avut loc în studiourile Warner Bros

Kauffman și Crane au început să lucreze la serial în perioada noiembrie-decembrie 1993, acesta fiind inițial denumit Cafeneaua Insomnia (titlu original Insomnia Cafe). Cei doi, împreună cu Bright, au trimis un manuscris de 7 pagini al serialului către NBC. După câteva ajustări și revizuiri, inclusiv o a doua modificare a titlului în Prieteni ca noi (titlu original Friends Like Us), serialul a fost în final denumit Prietenii tăi și a debutat pe NBC în mult râvnitul interval orar de joi de la 20:30. Filmările pentru serial au avut loc în studiourile Warner Bros. din Burbank, California în fața unui studio cu public live. Episodul final al serialului (al 18-lea din sezonul 10 și al 236-lea în total) a fost difuzat pe 6 mai 2004 și a fost urmărit de 52,5 milioane de spectatori americani, devenind astfel al 4-lea cel mai urmărit episod final din istoria televiziunii.

Prietenii tăi a primit recenzii pozitive de-a lungul difuzării sale, devenind unul din cele mai de succes sitcomuri din toate timpurile. Serialul a câștigat multe din cele 63 de nominalizări la premiile Primetime Emmy Awards. Serialul a avut succes de asemenea succes în ratinguri, clasându-se în anual în primele 10 cele mai vizionate televizări americane. Serialul a avut un mare impact cultural, care continuă și în ziua de astăzi, fiind redifuzat în întreaga lume. În termeni monetari, Prietenii tăi este cel mai de succes sitcom din toate timpurile. Spre sfârșitul filmărilor, actorii erau plătiți cu $1.000.000 pe episod.

Adauga un comentariu