Cancan ultimă oră

Doliu în lumea muzicii! O boală grea l-a răpus

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Lee Kerslake s-a stins din viață, sâmbăta, 19 septembrie. Acesta a pierdut lupta cu o boală grea, cancer la prostată, și a decedat la vârsta de 73 de ani.

Lee Kerslake a devenit cunoscut ca baterist al trupei Uriah Heep şi colaborator al lui Ozzy Osbourne, alături de care a înregistrat două albume. Colegii de breaslă au făcut public anunțul morții starului și i-au transmis în mediul online ultimele omagii.

„Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani şi cel mai bun toboşar cu care am cântat, a pierdut lupta cu cancerul în această dimineaţă”, a anunțat pe FacebooK Ken Hensley, fost claviaturist al Uriah Heep.

„Au trecut 39 de ani de când l-am văzut pe Lee, dar trăiește pentru totdeauna prin albumele scoase alături de mine, Blizzard of Ozz și Diary of a Madman. Lee Kerslake RIP”, a scris și Ozzy Osbourne pe Twitter.

Lee Kerslake, carieră

Lee Kerslake a cunoscut succesul în anul 1971, când s-a alăturat grupului englez Uriah Heep, alături de care a înregistrat 17 albume de studio.

Mai târziu acesta l-a cunoscut pe Ozzy Osbourne şi a cântat cu el pe primele două albume solo ale muzicianului, „Blizzard of Ozz” şi „Diary of a Madman”, dar şi în concerte.

Cariera lui Lee Kerslake a început încă de la vârsta de 11 ani, când a descoperit pentru prima dată tobele. De-a lungul timpului a cântat în mai multe trupe ca The Gods, Toe Fat şi National Head Band, toate înainte de a se alătura trupei Uriah Heep.

În anul 1978, Kerslake a părăsit Uriah Heep şi a format Blizzard of Ozz, alături de Osbourne, basistul Bob Daisley şi chitaristul Randy Rhoads, iar curând grupul a fost rebranduit şi s-a lansat ca proiect solo al lui Ozzy Osbourne.

Kerslake s-a retras se pe scena muzicală în anul 2007 din cauza problemelor de sănătate, dar a continuat să aibă câteva proiecte solo. Iar în 2018, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer la prostată în fază terminală.

Tot astăzi, actorul Michael Lonsdale s-a stins din viață

Doliu în lumea cinematografiei! Michael Lonsdale s-a stins din viață la 89 de ani. Luni după-amiază, actorul francez a decedat în locuința sa din Paris. Anunțul a fost făcut de către agentul său.

Actorul cu o voce inconfundabilă a interpretat, în 60 de ani de carieră, peste 200 de roluri în cinema, în special în „Numele trandafirului”, într-un film din franciza „James Bond”, în teatru sau televiziune.

Michael Lonsdale s-a stins din viață la 89 de ani

În anul 1962, Michael Lonsdale a jucat în „Procesul”, adaptare după romanul lui Franz Kafka de Orson Welles, împreună cu Anthony Perkins, Romy Schneider, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson și Fernand Ledoux.

Alte roluri marcante pe care le-a avut actorul francez au fost în „Snobs!” din 1961 de Jean-Pierre Mocky, „La Bourse et la Vie” în 1965, „Les Compagnons de la marguerite” în 1967, François Truffaut îi oferă roluri frumoase în „La Mariée était en noir” în 1967, apoi în „Baisers volés”, în 1968.

Totodată, de remarcat este că actorul a jucat și în câteva superproducţii, care l-au propulsat pe marile scene . A jucat în „Numele trandafirului”, de Jean-Jacques Annaud alături de Sean Connery, în „Moonraker” a fost Hugo Drax, un criminal megaloman demn de cele mai rele fapte în seria cu agentul 007.

În anul 2011, la finalul carierei sale, a fost premiat de mai multe ori pentru rolul din „Des hommes et des dieux”: premiul César pentru cel mai bun rol secundar, Globul de Cristal pentru cel mai bun actor, premiul Lumière, premiul „Henri-Langlois”.

Adauga un comentariu