Sport

Doliu în lumea sportului românesc! A murit o legendă

Publicat: 03 iun. 2020

Sportul românesc este în doliu. Fostul mare sportiv Vizi Imre a murit la vârsta de 83 de ani. Vizi Imre a jucat toată viața la U-BT Cluj-Napoca, dar în copilărie a încercat și fotbalul. A jucat un an de zile pentru CFR. Anunțul dispariției fostului mare sportiv a fost facut de U-BT Cluj-Napoca, echipa vieții fostului mare baschetbalist.

A murit Vizi Imre, legendă a sportului românesc!

„Clubul nostru este alături de familia Vizi, în aceste momente dificile, pricinuite de trecerea în neființă a fostului mare jucător al Clujului, Vizi Imre. Acesta ne-a părăsit marți seara, la vârsta de 83 de ani.

Vizi Imre a fost component al Universității Cluj-Napoca în perioada 1957-1974 și a bifat aproximativ 200 de selecții la echipele naționale ale României. Alături de reprezentativa tricoloră a participat la Campionatul European din 1959, desfășurat la Istanbul.

Mai mult, în anul 1964 s-a evidențiat în meciul celebru pe care baschetbaliștii români l-au disputat împotriva unei selecționate a starurilor din NBA. Atunci, Vizi Imre a fost cel mai bun marcator al nostru, prin cele 24 de puncte.

După retragerea din activitatea sportivă, Vizi Imre a intrat în învățământ și a condus Liceul Apáczai Csere János. De asemenea, a predat și la Liceul Báthory István și s-a ocupat de fundații menite să sprijine educația, respectiv tinerii.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este anunțul postat pe pagina de facebook a celor de la U-BT Cluj-Napoca.

Vizi Imre își povestea copilăria și începuturile din sport într-un interviu acordat cu un an în urmă. Fosta legendă a sportului clujean a dezvăluit că a cochetat și cu fotbalul, pe care l-a practicat pentru un an de zile la CFR Cluj

„M-am născut în 1936 la Leghia și ne-am mutat mai târziu la Cluj, cu familia. Am avut foarte mult noroc. La fel a fost și în ceea ce privește baschetul. Am copilărit lângă parc, acolo unde sunt casele Bisericii Romano-Catolice. În mijlocul lor exista un fel de grădină, preferată de noi ca loc de joacă.

Era o grădină bogată, frumoasă, iar băieții mai mari au construit niște panouri și mai târziu un teren. Am învățat repede să arunc și să joc baschet. Un an am făcut fotbal, la CFR, prin 1952. Prietenii mei jucau baschet la Metalul Roșu și m-au chemat și pe mine”, povestea fostul mare sportiv anul trecut, pentru u-bt.ro.

Sportul băcăuan a aflat azi o veste tristă. Silviu Gabriel Helciug, un portar în vârstă de 21 de ani care plecase să muncească în Italia, a murit înecat în râul Sesia din Piemonte. Și baschetul american este în doliu. Wes Unseld, o legendă a NBA, care și-a disputat cariera de jucător profesionist în anii 70, a murit la 74 de ani. Unseld, un centru de 2,02 metri, a jucat 13 ani în NBA, toți la aceeași echipă, mai întâi la formația Capital Bullets cunoscută mai târziu drept Washington Bullets.

Adauga un comentariu