National

Doliu în mediul Cultural din România. Academicianul Tudorel Postolache a murit

Publicat: 17 feb. 2020

Doliu în mediul Cultural din România. Academicianul Tudorel Postolache a murit. Fostul ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu este cel care a făcut anunţul. Tudor Postolache era un membru valoros al Academiei Romane, dar şi a învăţământului economic universitar.

”A încetat din viață academicianul Tudorel Postolache, reputat economist, specializat în programe de dezvoltare, profesor universitar, care a pregătit peste treizeci de generații de studenți în economie. Activitatea sa științifică a fost dincolo de ideologii sau de dogme, a fost permanent deschis la nou, la puncte de vedere care contraveneau pozițiilor majoritare. ”Restructurări în economia politică”, din 1980, a fost prima lucrare din țară care aborda global starea economiei politice actuale.

Preocupările sale l-au recomandat, alături de seriozitate și de soliditatea cunoștințelor, pentru a fi președintele Comisiei pentru Elaborarea Strategiei realizării economiei de piață în România(1990) și apoi al Comisiei pentru elaborarea strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, Comisie care a elaborat documentul ce a constituit baza Consensului de la Snagov, din 1995. Este recunoașterea muncii sale, pusă în slujba interesului public, pe care l-a servit strălucit în toate demnitățile pe care le-a ocupat, inclusiv că ambasador în Marele Ducat de Luxemburg.

Moartea academicianului Tudorel Postolache este o grea pierdere atât pentru Academia Română, pentru învățământul economic universitar, cât și pentru statul român, pe care l-a reprezentat cu demnitate și competență.

Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ionuț Vulpescu.

Adauga un comentariu