National

Doliu în politica din România. Fost președinte de partid, mort la doar 55 de ani

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în politica din România. Fost președinte de partid mort la doar 55 de ani
Daniel Olteanu, fost deputat și prefect al județului Vaslui, s-a stins din viață

La doar 55 de ani, politicianul Daniel Olteanu, fost deputat și prefect al județului Vaslui, s-a stins din viață, marți seara, 21 mai, după o luptă grea cu o boală necruțătoare, anunță plus24.ro. Daniel Olteanu, președinte al ALDE din aprilie 2021 până în 2023, a fost deputat liberal în mandatul 2016-2020, anterior ocupând mai multe funcții publice.

A fost prefect al județului Vaslui în perioada februarie – septembrie 2016, director al AJOFM în perioada august 2013 – februarie 2016.

Daniel Olteanu a fost în comă timp de mai multe zile, însă ieri și-a revenit pentru scurt timp, putând primi Sfânta Împărtășanie, notează sursa citată.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica „ Sf. Dumitru”, înmormântarea fiind programată pentru sâmbătă, 25 mai.

Liderul suprem al Iranului declară cinci zile doliu național

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a declarat cinci zile doliu național în Iran. „Națiunea noastră a pierdut un slujitor sincer și valoros”, susține Kamenei, după ce elicopterul în care se afla președintele iranian și ministrul afacerilor externe a căzut. Ayatollahul Ali Khamenei a declarat luni că prim-vicepreşedintele Mohammad Mokhber este responsabil de ramura executivă a puterii şi are la dispoziţie o perioadă maximă de 50 de zile pentru a organiza alegeri după moartea preşedintelui Ebrahim Raisi. Înmormântarea va avea loc mâine.

„Cu mare tristețe și regret, am primit vestea amară. Dumnezeu să-i binecuvânteze și să le dea pace.

Acest incident nefericit a avut loc în timpul unei încercări de lucru; întreaga perioadă de responsabilitate a acestei persoane nobile și dezinteresată, atât în ​​timpul scurtului mandat al președinției, cât și înainte de aceasta, a fost petrecută în slujirea poporului, a țării și a islamului.

El nu a cunoscut oboseala. În acest incident tragic, națiunea iraniană a pierdut un slujitor sincer și valoros.

Pentru el, bunătatea și mulțumirea oamenilor, care indică mulțumirea lui Dumnezeu, era preferată tuturor, așa că supărările sale din ingratitudinea și batjocurile celor răi nu l-au împiedicat să lucreze zi și noapte pentru a îmbunătăți treburile”, a transmis Khamenei în mesajul său.

Adauga un comentariu