National

Doliu în presa din România! Un jurnalist TVR a murit

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în presa din România Un jurnalist TVR a murit
Un jurnalist TVR a murit

Un jurnalist TVR a murit luni, la 67 de ani. El a realizat numeroase emisiuni încă de dinainte de 1989.

Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Jurnalistul și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

Burtea a lucrat la emisiuni cunoscute

În anul 1980, Burtea a fost angajat în Televiziunea Română și a ajuns să coordoneze emisiuni importante. Ziaristul a fost un personaj cheie pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

„Un anunt trist la TVR International. A plecat spre cer, azi, luni, 3 august 2020, colegul nostru, Sorin Burtea, născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. Despre activitatea sa, spunea: „Îmi plac confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi”.

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

De atunci a lucrat în aceeaşi Redacţie, cea Economică, indiferent de numele avut.A fost redactor, redactor principal, realizator de emisiuni, redactor-şef cu delegaţie, redactor-şef adjunct, secretar general de redacţie, coordonator emisiuni economice(…).

A fost moderatorul şi producătorul emisiunilor Interes general de la TVR 1, Investiţi în România! – Afaceri de succes de la TVR Internaţional şi moderatorul emisiunii Investiţi în România! – Euroeconomia, producător Cristina Leorenţ, difuzată la TVR Internaţional. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si lumina!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook „Articolul VII”.

Adauga un comentariu