National

Doliu în PSD! Un lider al social-democraţilor din Zalău a murit la doar 36 de ani

Publicat: 07 mai 2020

Dan Chiş, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Zalău, a murit, după ce a stat peste 100 de zile în comă. În vârstă de 36 de ani, fostul şef al Cancelariei Prefectului fusese implicat într-un grav accident.

Familia a încercat să-l transfere pe Dan Chiş la o clinică din Germania, însă toate planurile au fost date peste cap din cauza restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, notează Adevărul.

Dan Chiş, preşedintele TSD Zalău şi fost şef al Cancelariei Prefectului, a murit în noaptea de 5 mai, după ce a stat 102 zile în comă, în spitale din Cluj-Napoca şi Zalău.

În vârstă de 36 de ani, Dan Chiş a fost implicat într-un grav accident pe 25 ianuarie.

Tânărul se afla la volanul unui tractor fără cabină, în grădina părinţilor lui, în localitatea Sâg, pentru a transporta lemne. Din cauza terenului accidentat, tractorul s-a răsturnat, Dan Chiş fiind prins sub utilaj.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, bărbatul a stat blocat sub tractor, fiind găsit fără semne vitale. Paramedicii SMURD şi cadrele medicale de pe ambulanţă l-au resuscitat aproximativ o jumătate de oră, reuşind, în cele din urmă, să îl readucă la viaţă.

Ulterior, Dan Chiş a fost transportat cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj-Napoca. După aproape trei săptămâni, liderul social-democrat a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Familia a făcut demersuri pentru ca Dan Chiş să fie transferat la o clinică din Germania. Din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de coronavirus, planurile au fost date peste cap.

„De astăzi, suntem mai singuri, mai trişti, mai săraci. Cuvintele sunt de prisos pentru că nimic nu poate înlocui măcar simpla prezenţă, nimic nu poate înlocui un zâmbet sau o vorbă, cum nimic nu-i poate înlocui dezinvoltura şi optimismul. Am sperat cu toţii până în ultima clipă într-o minune. Dumnezeu l-a ales să fie o stea care să strălucească sus, în Univers. Rămâne un gol imens aici, pe Pământ. Mai ales în familia lui. Drum lin printre stele, Dane! Ne va fi dor de tine şi vom păstra vii în sufletul nostru amintirile multe, multe care ne-au rămas! Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun şi tânăr! Sincere condoleanţe familiei! Suntem alături de voi!”, este mesajul transmis de către foştii săi colegi din TSD Zalău.

Adauga un comentariu