International

Doliu pentru iubitorii formației The Beatles. A murit Phil Spector

Publicat: 17 ian. 2021

Phil Spector, care a produs albumul „Le it Be” al formaţiei The Beatles, a murit la vârsta de 81 de ani în timp ce ispăşea o pedeapsă pentru crimă, anunţă BBC, relatează News.ro.

Spector a fost închis pe viaţă pentru că a împuşcat-o pe actriţa Lana Clarkson. Ar fi murit în spital din cauza unor complicaţii legate de coronavirus, după ce a fost transferat din celula sa.

El ar fi fost diagnosticat cu infecţia în urmă cu patru săptămâni şi a fost dus la spital, dar s-a crezut că şi-a revenit.

Potrivit TMZ, starea lui Spector s-a deteriorat după ce a început să aibă probleme de respiraţie sâmbătă.

În 2009, un juriu l-a găsit vinovat de uciderea lui Clarkson, la şase ani după ce a fost găsită decedată în locuiţa ei din California.

De-a lungul carierei sale de producător muzical, a lucrat la mai multe hituri, precum „You Lost that Lovin’ Feeling” cântat de The Righteous Brothers, şi la „Be My Baby” al grupului The Ronnettes. A produs şi „River Deep, Mountain High” al Tinei Turner.

În 1989, a fost inclus în Rock and Roll Fall of Fame.

Revista Rolling Stone a clasat trupa The Beatles pe locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor

The Beatles a fost unul dintre grupurile a cărui muzică a fost cea mai influentă pentru Era Rock care a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie).

Inițial The Four Fabs au avut ca țintă generațiile de tineri rezultate de după al Doilea Război Mondial, în special în țările de limbă engleză, precum Regatul Unit, SUA, Canada și Australia, dar au devenit după anul lor cel mai glorios, 1964, iubiți și admirați de multiple generații. Judecând după multiple criterii, dintre care vânzările muzicale ocupă un loc însemnat, „The Beatles” este unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În timp ce inițial au devenit faimoși pentru ceea ce unii au etichetat drept muzică pop, lucrările lor de mai târziu au realizat o combinație de laude atât din partea criticilor cât și din partea ascultătorilor inegalată în secolul XX. În cele din urmă, ei și-au dovedit nu doar talentul de muzicieni, au pășit granița spre cinematografie, și în particular, în cazul lui John Lennon este vorba de activism politic.

În 2004 revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. În conformitate cu aceeași revistă, muzica inovativă a trupei The Beatles și impactul cultural au ajutat la definirea anilor 1960.

Adauga un comentariu