Actualitate

Dominic Fritz intră în izolare din cauza COVID-19. Edilul nu este infectat – UPDATE

Publicat: 07 oct. 2020
Dominic Fritz cu sigla USR PLUS
Dominic Fritz a anunţat astăzi că a intrat în autoizolare, după ce luni s-a întâlnit cu o persoană bolnavă de COVID-19

Dominic Fritz, noul primar ales al Timişoarei, a anunţat astăzi pe pagina sa de Facebook că a intrat în autoizolare, după ce luni s-a întâlnit cu o persoană bolnavă de COVID-19.

UPDATE: Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că rezultatul testului pentru COVID-19 pe care l-a făcut în această dimineață este negativ, dar că va rămâne în izolare până la un nou test, pe care îl va face la sfârșitul săptămânii.

Știrea inițială

Noul edil al Timişoarei spune că la întâlnire a purtat masca de protecție, a respectat distanţa, iar acum s-a testat.

„Luni m-am întâlnit cu o persoană care a aflat aseară că are Covid-19. Am purtat mască, am păstrat distanța, sunt bine. Dar, ca o măsură de precauție și pentru a elimina orice risc, am decis să mă auto-izolez. Am făcut un test azi dimineață și voi rămâne acasă, în așteptarea rezultatului“, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Dominic Fritz: „Voi continua să lucrez la pregătirea preluării mandatului“

Noul primar al Timișoarei a precizat că va continua să lucreze, chiar dacă a fost nevoit să se izoleze.

„Voi repeta testul pentru mai multă siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni. În timpul ăsta voi continua să lucrez cu echipa mea la pregătirea preluării mandatului și voi ține întâlniri oficiale online. Vă țin la curent!”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Cine este Dominic Fritz

Primarul Timisoarei provine dintr-o familie cu 8 copii, dintr-un sat din apropiere de Pădurea Neagră, din Germania. La vârsta de 16 ani a ajuns în Statele Unite ale Americii, cu o bursă oferită de Parlamentul European. Iar la vârsta de 19 ani vizită, pentru prima dată, România.

“Am devenit politician fără să-mi dau seama. Fiind al treilea copil într-o familie cu 8 fraţi, copilăria mea a fost o negociere constantă intre nevoile personale ale fiecăruia şi obiectivele micii comunităţi din care făceam parte – familia mea. Am învăţat să spun ceea ce cred, să caut aliaţi pentru ideile mele şi să respect (cam greu, ce-i drept) faptul că nu totul merge după capul meu.

Am crescut la sat – un sat mic aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania. Acolo am învăţat să iubesc natura şi tradiţia, dar mi s-a şi făcut poftă să văd lumea. Am plecat la 16 ani de acasă cu o bursă oferită de Parlamentul Germaniei. Am trăit un an în Statele Unite, tara în care m-am simţit pentru prima oară european.

În anul 2003 am absolvit un liceu romano-catolic prestigios în Germania. Dar înainte de a-mi continua studiile formale, am fost curios să învăţ direct din viaţă, de la oameni mai puţin norocoşi decât mine. La 19 ani mă găseam în Timişoara. Acolo am făcut un an de voluntariat la o casă de copii (aici găseşti mai mult despre povestea mea cu Timişoara)”, spune Dominic Fritz

Ce studii are primarul Timisoarei, Dominic Fritz

După încheierea anului de voluntariat la Timişoara, Dominic Fritz s-a înscris la Ştiinţe Politice şi Administrative, în cadrul Universităţii din Konstanz, Germania. A urmat şi cursuri în Anglia şi Franţa. Totuşi, lucrarea lui de licenţă a fost despre politicele sociale din România.

„Curios să înţeleg de ce nu trăim într-o lume mai bună – şi dornic să schimb asta – am studiat ştiinţe politice şi administrative, ca bursier al Fundaţiei Academice Naţionale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franţa) şi la Universitatea din York (Anglia). Lucrarea mea de licenţă a fost despre politicile sociale din România. Lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administraţiei publice în ţări ieşite din război.

Am acceptat un post de consilier în cadrul Agenţiei Germane pentru Cooperare Internaţională (GIZ) în 2009. Viaţa mea profesională mi-a permis de atunci să contribui la multe eforturi deosebite. Am dezvoltat proceduri de management mai bune în cadrul Ministerului Sănătăţii şi al Protecţiei Sociale din Liberia. Am participat la două misiuni de planificare a intervenţiei umanitare ale Guvernului german care au avut loc după cutremurul devastator din Haiti în 2010. Am asistat la negocieri de pace între mai multe ţări africane. Și am coordonat munca unei comisii strategice a Băncii Africane de Dezvoltare condusă de fostul Secretar General al ONU, Kofi Annan şi fostul Director Executiv FMI/fostul Preşedinte german Horst Köhler.

Din 2016-2019, am fost şeful de cabinet al fostului Preşedinte Köhler. Rol în care am fost responsabil pentru planificarea strategică a activităţilor fostului preşedinte, conducerea echipei sale, comunicare politică şi colaborarea cu diverse instituţii naţionale şi internaţionale.

În perioada 2009-2019, am fost membru al Partidului Verzilor (partid de centru, ecologist) din Germania. Între 2011-2012 am fost ales în biroul local Frankfurt am Main, unde printre altele am co-organizat campania pentru alegerile locale.”

Cum a ajuns Dominic Fritz înapoi în România

Pentru că i-a plăcut foarte mult ţara noastră şi aici s-a simţit aproape ca acasă, Dominic Fritz s-a întors în Timişoara. Și a început să pună în aplicare nu doar ce învăţase în cadrul studiilor universitare, ci şi experienţa dobândită în Germania.

„După 10 ani dedicaţi cooperării internaţionale, diplomaţiei şi administraţiei publice, vreau să-mi pun în practică pasiunea mea pentru politici publice într-un context concret şi local. În locul în care-mi este inima, un loc care a devenit acasă: Timişoara. Ca primar al Timisoarei..

În timpul meu liber fac muzică (cânt la pian şi la violoncel, compun, dirijez), citesc şi merg cu bicicleta. Şi stau pe Netflix, “ca oameni suntem”. Prietena mea este diplomata în cadrul ONU, (încă) nu avem copii. Am însă 4 fini (2 dintre ei fiind romani) şi 10 nepoţi, pe care îi învăţ să-şi spună părerea, chiar dacă nu mereu totul merge după capul lor.”

Comentarii
  • Metoda noua si, GRATIS, de promovare eficienta,
    Dintr-o întâmplare fericită, eu mă aflu acum în posesia unei metode care ne poate ajuta enorm în dezvoltarea rapidă a afacerilor, inclusiv a afacerii cu care vă ocupați dvs. acum. Ati dori sa cunoasteti un sistem bine pus la punct cu strategii puternice? Va rog sa dati un apel 0743457028, si, va sun eu

Adauga un comentariu