International

Donald Trump a fost găsit vinovat de abuz sexual! Trebuie să-i plătească victimei 5 milioane de dolari

Publicat: 09 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump a fost găsit vinovat de abuz sexual Trebuie să-i plătească victimei 5 milioane de dolari
Donald Trump a fost găsit vinovat de abuz sexual!

Donald Trump a fost găsit vinovat de agresiune sexuală asupra jurnalistei E Jean Carroll în anii 1990 și apoi a defăimat-o, a decis un juriu din Statele Unite.

Juriul american îi acordă lui Carroll despăgubiri cu aproximativ 5 milioane de dolari într-un proces civil care îl acuză pe fostul președinte de agresiune sexuală și defăimare.

Trump a defăimat-o respingând povestea ei – spusă într-un memoriu din 2019

Verdictul a fost citit într-un tribunal federal din Manhattan, marți după-amiază, la doar câteva ore după ce jurații au început să delibereze în urma unui proces de șapte zile.

Carroll, în vârstă de 79 de ani, a pretins într-un proces că Trump a agresat-o sexual într-un dressing al magazinului Bergdorf Goodman la mijlocul anilor 1990. Ea a susținut, de asemenea, că Trump a defăimat-o, respingând povestea ei, spusă într-un memoriu din 2019..

Trump nu poate fi urmărit penal pentru presupusul viol, deoarece termenul de prescripție pentru o astfel de infracțiune a trecut.

Juriul format din nouă membri a acordat aproximativ 5 milioane de dolari daune compensatorii și punitive.

Trump nu a depus mărturie în timpul procesului

Trump, care conduce sondajele timpurii pentru nominalizarea republicană la președinția din 2024, nu a depus mărturie în timpul procesului.

Dar părți din depoziția sa luată toamna trecută de avocatul lui Carroll au fost redate pentru jurați în timpul procesului și în timpul argumentelor finale de luni.

Carroll a luat tribuna martorilor. La fel au făcut și două femei care au mărturisit că le-au spus imediat după presupusul incident că Trump a violat-o.

Alte două femei au mărturisit că Trump le-a sărutat fără consimțământul lor în incidente care s-au petrecut la câțiva ani.

Carroll l-a dat în judecată cu o cerere civilă de agresiune pentru presupusul atac în temeiul unei legi a statului New York, promulgată la sfârșitul anului 2022, care a deschis o fereastră de un an pentru procese care pretindeau că agresiunile sexuale ar fi altfel interzise de prescripție.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a spus că ea nu este „tipul lui”.

Adauga un comentariu