International

Donald Trump a refuzat să răspundă la 440 de întrebări în cadrul interogatoriului de la New York

Publicat: 11 aug. 2022
Donald Trump
Donald Trump a refuzat să răspundă la 440 de întrebări în cadrul interogatoriului de la New York

Donald Trump a invocat miercuri, la audierea sa sub jurământ în faţa procuroarei generale din New York, Letitia James, de cel puţin 440 de ori dreptul său de nu-i răspunde la întrebări, în virtutea celui de-al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, relatează mass-media americane citate joi de AFP.

Fostul preşedinte republican al SUA a fost interogat miercuri mai multe ore la Manhattan în biroul celei mai înalte magistrate din statul New York, Letitia James, o afro-americană aleasă din rândurile democraţilor. Ea investighează din 2019 într-un proces civil suspiciunile de fraude fiscale şi financiare ale grupului familial Trump Organization.

Singurul răspuns al lui Donald Trump a fost cel referitor la numele său

Conform unuia dintre avocaţii lui Trump, Ron Fischetti, citat de postul NBC, singurul răspuns al clientului său a fost cel referitor la numele său.

Potrivit unei alte surse, fostul preşedinte a invocat la această audiere de 440 de ori dreptul de a păstra tăcerea, invocând al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, care permite oricărui acuzat să tacă pentru a nu se auto-incrimina.

Şi Washington Post scrie – pe baza relatării unei alte surse care şi-a păstrat anonimatul, ţinând cont de confidenţialitatea audierii sub jurământ – că Donald Trump a refuzat de 440 de ori să răspundă întrebărilor procuroarei despre companiile sale, valoarea patrimoniului său şi datoriile sale financiare.

„Acelaşi răspuns”, adică dreptul constituţional de a nu răspunde, a declarat sistematic Trump după fiecare întrebare, potrivit Washington Post.

Abia ajuns la audiere, Trump a postat pe reţeaua sa de socializare Truth Social un mesaj sarcastic la adresa procuroarei, care stă într-un „birou somptuos, magnific şi scump (…), frumoase condiţii de muncă în timp ce oamenii se omoară la New York şi ea îşi dedică timpul şi energia încercând ”să-l prindă pe Trump”.

Donald Trump și-a invocat drepturile

Fostul președinte Donald Trump s-a deplasat, miercuri, pentru a răspunde convocării Biroului Procurorului General al statului american New York, Letitia James.

În timpul audierilor, Donald Trump și-a invocat drepturile conform celui de-al cincilea amendament și a refuzat să răspundă la întrebările procurorului general din New York, potrivit CNN.

„Sub sfatul avocatului meu și din toate motivele de mai sus, am refuzat să răspund la întrebările în temeiul drepturilor și privilegiilor acordate fiecărui cetățean în temeiul Constituției Statelor Unite”, a spus Trump într-un comunicat.
Comentarii
  • De ce nimeni nu spune cum si-a aprobat singur facilitati la plata impozitelor. Hai ca nu suntem chiar dusi cu „pluta” toti.

  • Evident ca nu suntem chiar toti, dar sigur tu esti unul dintre ei.
    Optimizare fiscala fac toti, este legal, nu e nimic ilegal in asta.

Adauga un comentariu