International

Donald Trump, cere implicarea Apple în dezvoltarea rețelelor 5G

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump cere implicarea Apple în dezvoltarea rețelelor 5G

Preşedintele SUA Donald Trump, i-a cerut joi CEO al Apple, Tim Cook, să contribuie la dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații pentru reţelele 5G din Statele Unite.

”Au tot ce trebuie – bani, tehnologie, viziune&Cook”, a scris Trump pe Twitter, fără să detalieze în ce mod se aşteaptă să contribuie producătorul de iPhone-uri. Nu sunt exemple ca Apple ar fi făcut vreo investiţie în infrastructura de telecomunicaţii 5G. De asemenea, nu a fost lansat încă un dispozitiv 5G.

Compania Apple nu a răspuns acestei postări a președintelui. Secțiunea de comentarii nu a avut imediat o solicitare din partea brand-ului.

Trump a avut o întâlnire cu Tim Cook miercuri, în timpul unei vizite la viitorul campus al Apple din Texas. Este considerat ca fiind cel mai recent semn al relaţiei apropiate dintre aceștia. Fiind doi dintre cei mai puternici oameni din America.

Nu este la prima acțiune de acest timp, când Trump s-a folosit de contul de Twitter pentru a i se adresa lui Cook. Într-unul dintre tweet-urile cele mai recent postate, Trump, foloseşte un iPhone de serviciu, și-a manifestat nemulțumirea în ceea ce privește una dintre modificările telefoanelor mobile. Eliminarea butonului home de pe unele modele de iPhone, nu este o schimbare pe placul lui Trump. Acesta menționează că obligă utilizatorii să deblocheze ecranul cu o mişcare de jos în sus, în loc să apese pe un buton.

Trump a declarat anterior că SUA intenţionează să desfăşoare în curând servicii 5G şi intenţionează să coopereze cu ”naţiuni care gândesc la fel”. Astfel, se promovează securitatea viitoarelor reţele 5G.

Reţelele de internet 5G vor oferi viteze de transmitere a datelor halucinante. De 50-100 de ori mai rapidă faţă de actualele reţele 4G şi vor forma o infrastructură majoră pentru o serie de industrii.

Operatorii de telefonie mobilă sunt constrânși să-și actualizeze reţelele la nivelul 5G. Fiind fabricate de Huawei Technologies şi ZTE, Ericsson şi Nokia Oyj.

SUA au pus presiune asupra altor ţări să nu permită companiei Huawei accesul la viitoarele reţele 5G. Venind cu acuzații referitoarele la echipamentele companiei chineze care pot fi folosite de Beijing pentru a spiona.

Congresul a dezbătut o lege pentru autorizarea unor fonduri de până la 1 miliard de dolari destinate furnizorilor wireless mici sau din mediul rural. Aceste fonduri ar avea destinația înlocuirii echipamentelor de reţele de la companii precum Huawei.

Adauga un comentariu