International

Donald Trump: „Domnule președinte, ne revedem curând”. Solicitare adresată lui Kim Jong

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump Domnule președinte ne revedem curând. Solicitare adresată lui Kim Jong

Preşedintele american Donald Trump i-a făcut o solicitare duminică liderului nord-coreean Kim Jong. Acesta dorește ”să acţioneze rapid” pentru a ajunge la un acord cu Statele Unite. Postarea a fost făcută pe platforma Twitter. Prin acest tweet s-a reacţionat la criticile statului Coreea de Nord la adresa fostului vicepreşedinte, Joe Biden. Fostul edil este posibilul său rival democrat în alegerile din 2020.

Trump, a avut trei întâlniri cu Kim începând din 2018 pentru închiderea programului de rachete şi a celui nuclear. Preşedintele american, s-a adresat direct lui Kim, sub titulatura de ”Domnule preşedinte”.

”Ar trebui să acţionaţi rapid pentru a încheia acordul”, a scris Trump pe Twitter, sugerând o nouă întâlnire şi semnând ”Ne vedem în curând”.

Coreea de Nord a anunţat joi refuzul ofertei din partea Statelor Unite pentru noi discuţii. Acest anunț a fost făcut înainte de expirarea termenului limită de sfârşit al anului. Stabilirea a fost de către Phenian pentru ca Washingtonul să dea dovadă de mai multă flexibilitate în ceea ce privește subiectul negocierilor.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper a anunţat duminică, în Thailanda, despre amânarea exerciţiilor militare comune ale SUA şi Coreea de Nord, pentru a stimula eforturile pentru pace.

Agenţia de presă nord-coreeană KCNA i-a adus critici vineri pe Biden pentru că l-a insultat pe Kim. Biden a fost numit ”un câine turbat” care trebuie eutanasiat.

Biden este pe primul loc între candidaţii la nominalizarea din partea Partidului Democrat pentru candidatura în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

”Joe Biden ar putea fi adormit şi foarte încet, dar nu este un ‘câine turbat‘. Este ceva mai bun decât asta, dar eu sunt singurul care vă poate duce acolo unde trebuie să fiţi” , a scris Trump pe Twitter.

Adauga un comentariu