Actualitate

Donații din partea Universității Tehnice și Crucii Roșii pentru persoanele aflate la nevoie

Publicat: 04 apr. 2020

Municipalitatea ieșeană continuă în această perioadă proiectul de ajutorare a persoanelor aflate în nevoie în timpul pandemiei de COVID-19, iar campania atrage un număr semnificativ de instituții care se alătură acestui efort. Pe lângă acțiunile Direcției de Asistență Socială (DAS) de aprovizionare cu alimente și produse de igienă a persoanelor vulnerabile, în perioada 30 martie – 3 aprilie au fost atrase și donații de la parteneri privați.

Astfel, Crucea Roșie a donat 16 pachete alimentare (8 kilograme/pachet) distribuite persoanelor vârstnice fără venituri și 107 pachete alimentare (5 kilograme/pachet), cu produse de carmangerie, iaurt, pâine și apă în bidoane de 5 litri, care au fost distribuite astfel: 28 de pachete familiilor vulnerabile fără venituri, 45 de pachete familiilor autoizolate la domicliu, fără venituri, dar și 34 de pachete persoanelor vârstnice fără venituri.

De asemenea, Universitatea „Gh. Asachi” a donat 20 de paturi și 20 de cearșafuri, care au fost distribuite persoanelor fără adăpost cazate la Baia Populară, 70 kilograme de legume, care au fost direcționate către Cantina de Ajutor Social, dar și 20 de saltele, care au fost direcționate către noul adăpost de noapte de la Baia Comunală.
Spitalul Clinic de Recuperare a oferit 40 de litri de lapte și 80 de cutii de iaurt, laptele fiind direcționat către Cantina de Ajutor Social, iar cutiile de iaurt fiind incluse în mic dejunul beneficiarilor centrului din bulevardul C. A. Rosetti. De asemenea, 150 de pâini au fost acordate persoanelor vârstnice și familiilor în autoizolare, donația fiind făcută de Panifcom SA.
Adauga un comentariu