Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:598620;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Dorada dupa reteta lui Jamie Oliver. Este o reteta de dorada mai pretioasa care se poate face pentru intreaga familie.
INGREDIENTE
60 g creveti decorticati
2 linguri tarhon tocat
2 linguri ulei de masline
1 ou mare
2 linguri lapte
500 g aluat foitaj
1 kg dorada sau pastrav filetat
1/2 lamaie pentru servit.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amesteca crevetii cu tarhonul si uleiul de masline, se condimenteaza. Intr-un castron mic se bate oul cu laptele si se dau deoparte.
Ruleaza aluatul foitaj pe o suprafata si taie un dreptunghi gros de 5 mm si lung cu 10 cm mai mult decat fileurile de peste.
Pune dreptunghiul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune un fileu cu pielea in jos, peste aluat. Pune amestecul de creveti si tarhon deasupra si apoi cel de-al doilea file de peste. Unge marginile aluatului cu amestecul de ou si lapte.
Acopera cu un al doilea dreptunghi de aluat si preseaza marginile, ca sa se lipeasca. Foloseste un cutit cu varful ascutit pentru a da forma de peste si a taia coada. Cu o lingura sau lingurita, preseaza un model de solzi peste aluat, fara sa-l gauresti.
Din aluatul taiat de pe forme, taie ochi si aripioare si asambleaza, lipind cu oul batut.