National

Dosar penal în cazul morții lui Adrian Cernea: Pilotul de off-road a decedat după ce mașina lui a fost luată de viitură

Publicat: 20 iun. 2021
Pilotul Adrian Cernea și-a pierdut viața după ce mașina în care se afla a fost luată de o viitură

Dosar penal în cazul morții pilotului care participa la campionatul național de off-road, în apropiere de Slănic Moldova. Adrian Cernea, pilotul echipajului, și-a pierdut viața după ce mașina în care se afla a fost luată de o viitură. Copilotul a reușit să se salveze.

La momentul acesta este o anchetă in rem, care vizează doar faptele, fără să existe deocamdată persoane care să fie suspecte.

Audieri privind decesul lui Adrian Cernea

Acum, la poliție se desfășoară audieri, au fost chemați inclusiv cei din comitetul de organizare a acestei competiții. Este vorba de persoane din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv. De asemenea, sunt audiați colegii pilotului care și-a pierdut viața și inclusiv martori care au văzut ce s-a întâmplat acolo, și care, din ce am înțeles, au și încercat să îl ajute pe copilotul care reușise să iasă din mașină și care a înotat până la mal.

De ieri știm că prin râul care s-a umflat brusc trecuseră și alți concurenți și nu au fost probleme. Însă, echipajul implicat în accident a fost surprins de apa care s-a umflat, iar mașina lor a fost luată de râul Oituz.

Din păcate, pilotul nu a reușit să se salveze, pentru că a fost prins sub câțiva bușteni aduși de apă. Adrian Cernea era fost campion național de off-road.

Scopul polițiștilor acum este să afle dacă cineva din comitetul de organizare a acestui concurs poate să fie responsabil pentru moartea pilotului.

Prefectul județului Bacău spunea sâmbătă dimineață, atunci când a fost organizată o ședință tehnică, că echipajele au aflat despre avertizările de vreme rea, li s-a pus în vedere faptul că ar putea să existe pericole, însă toți și-au asumat să participe la concurs.

Fără evenimente publice în zonele cu cod galben, portocaliu și roșu

Premierul Florin Cîțu, șeful DSU Raed Arafat și ministrul de Interne, Lucian Bode, au făcut duminică apel la organizatorii de evenimente în aer liber în zonele aflate sub cod galben, portocaliu și roșu de vreme rea, să ia în calcul amânarea sau anularea evenimentelor.

Premierul le-a cerut prefecţilor să discute cu organizatorii de evenimente în aer liber, în zonele unde sunt avertizări ale meteorologilor, astfel încât să le spună riscurile la care expun participanții.

„Nu trebuie să ne jucăm”, a zis Florin Cîțu.

Lucian Bode și-a exprimat „nedumerirea” legat de faptul că nu s-a anulat concursul de mașini off-road în care a murit luat de viitură un pilot campion național, deși organizatorii știau că zona de desfășurare a concursului era sub avertizare meteo.

Comentarii
  • Ce-mi plac masinile rosii de odfroad !
    Mai era parca si in Iasi un ciampion ofrodist plin de talente cu machinetta rosso. Ei, acu’ is 2 acolo Sus.
    Pardon.
    Jos.
    Euro 6.

Adauga un comentariu