Local

Dosare penale, întocmite pe numele mai multor ieșeni! Prinși băuți la volan sau șofând fără permis! Jale în traficul din județ!

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosare penale întocmite pe numele mai multor ieșeni Prinși băuți la volan sau șofând fără permis Jale în traficul din județ
Mai mulți ieșeni s-au ales cu dosare penale în traficul din Iași

Mai multe dosare penale au fost întocmite la finele săptămânii trecute pe numele mai multor ieșeni! Polițiștii i-au prins pe aceștia băuți la volan sau șofând fără permis!

Dosare penale, întocmite pe numele mai multor ieșeni! Jale în traficul din județ! La finele săptămânii trecute, polițiștii ieșeni au demarat cercetări într-un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

„Un bărbat de 37 de ani, din comuna Popricani, a condus un autoturism fără a avea permis. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe 11 iulie, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Dosare penale, după ce au fost prinși șofând fără permis

Mai mult, agenții din cadrul Secției V de Poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit pentru control, pe DJ 207 M, în comuna Alexandru Ioan Cuza, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, din comuna Hălăucești. S-a constatat faptul că bărbatul nu are permis. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis”, a adăugat Anca Vîjiac.
Potrivit acesteia, agenții din cadrul Secției I de Poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Iași. S-a constatat faptul că bărbatul nu are permis. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal.

Tot la finele săptămânii trecute, agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din comuna Valea Lupului. Nici acesta nu are permis, conform anchetatorilor. Din acest motiv, și acest pensionar s-a ales cu un dosar penal.

„În plus, agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani au oprit pentru control o motocicletă condusă de un tânăr de 23 de ani, din localitate. Tânărul nu are permis, astfel că în cauză a fost întocmit, de asemenea, un dosar penal”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Dosare penale, în traficul din județ: prinși băuți la volan

Oamenii legii au mai afirmat că agenții din cadrul Sectiei IV de Poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Iași.

„Întrucât acesta mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul alcooltest. A rezultat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a mai spus Anca Vîjiac.

Conform acesteia, ieri, polițiștii din Hârlău au oprit pentru control, în comuna Coarnele Caprei, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Belcești. Întrucât bărbatul mirosea a alcool, a fost testat. Astfel, a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Permis fals, descoperit de polițiști în traficul rutier din județ

Polițiștii din Hârlău au oprit pentru control, pe DC 135, în comuna Cotnari, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Scobinți. Tânărul a prezentat pentru control un permis eliberat de autoritățile din Republica Cehă. În urma verificărilor efectuate de polițiști, au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului și s-a constatat faptul că tânărul nu are permis. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Mai mult, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583, în comuna Lețcani, un autoturism înmatriculat în Olanda, condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Țigănași. Tânărul a prezentat pentru control un certificat de export. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul a fost radiat din circulație de autoritătile din Olanda și au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului prezentat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Așadar, la finele săptămânii trecute, mai mulți ieșeni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși băuți la volan sau șofând fără permis.

Adauga un comentariu